NavMenu

Saradnja Srbije i Velike Britanije u razvoju preduzetništva mladih

Izvor: Beta Sreda, 30.10.2013. 12:52
Komentari
Podeli
Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Srbije Nenad Borovčanin razgovarao je u Londonu s rukovodstvom Britanskog saveta o saradnji Srbije i Velike Britanije u zapošljavanju i razvoju preduzetništva mladih.

Kako se navodi u današnjem saopštenju, na sastanku su predstavljeni britanski modeli za rešavanje problema u toj oblasti i razmotrene mogućnosti za njihovo sprovođenje u Srbiji.

Dodaje se da je bilo reči i o mogućnostima primene iskustava Velike Britanije u pedagoškoj obuci sportskih trenera, kako bi bili osposobljeni da decu i mlade, osim o sportu, uče i o elementarnoj kulturi, toleranciji i usmeravaju ih ka obrazovanju i sticanju dodatnih veština i znanja.

U delegaciji Srbije bio je i zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, a s obzirom na to da su lokalne samouprave ključni partneri u sprovođenju tih programa, iskazano je interesovanje da grad Šabac učestvuje u nekom od programa.


Tema sastanka bilo je i učenje engleskog jezika kroz specijalizovane kurseve koji se mogu organizovati preko Kancelarije za mlade, organizacija civilnog društva i onlajn, kao i povezivanje omladinskih udruženja Srbije i Velike Britanije.

Borovčanin i Pajić u Britanskom savetu su razgovarali sa Gejl Kembel, regionalnom direktorkom za edukativne trening centre i obuke, i Džejmsom Šounom, direktorom sektora za sport i edukaciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.