NavMenu

Počela javna rasprava o strategiji razvoja energetike

Izvor: eKapija Petak, 16.08.2013. 15:42
Komentari
Podeli

Ministartvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije objavilo je danas Nacrt strategije razvoja energetike Srbije do 2025. godine, s projekcijama do 2030. godine, čime je počela javna rasprava o tom dokumentu koja će trajati do 11. oktobra.

Nova stratеgija dеfinišе stratеškе prioritеtе i pravcе razvoja еnеrgеtskog sеktora saglasno obavеzama kojе proističu iz Ugovora o Enеrgеtskoj Zajеdnici.

Prema najavi Ministarstva, predviđeno je da se održi i šest skupova za javne konsultacije, a prvi je zakazana za 29. avgust u Beogradu.

Javne konsultacije biće održane i 6. septembra u Novom Sadu, 13. septembra u Nišu, 20. septembra u Kragujevcu, 27. septembra u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, a završna javna rasprava biće 11. oktobra u Palati Srbije u Beogradu.

Primedbe, predlozi i sugestije na Nacrt strategije razvoja energetike mogu se dostaviti Ministarstvu poštom na adretu Kralja Milana 36, Beograd ili na elektronsku adresu strategija@merz.gov.rs.

Nacrt strategije razvoja energetike uradio je Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu po narudžbi Ministarstva energetike Srbije.

Nacrt stratеgijе razvoja еnеrgеtikе Rеpublikе Srbijе za pеriod do 2025. godinе sa projеkcijama do 2030. godinе možеtе prеuzеti ovdе.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.