NavMenu

Turski "Erste" proširuje proizvodnju u fabrici u Kruševcu

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 12.08.2013. 15:57
Komentari
Podeli

Turska "Erste" kompanija u Kruševcu planira da sledeće godine realizuje proizvodnju u vrednosti od 8 do 10 mil EUR. Takođe planira da udvostruči broj radnika, najavio je vlasnik tog preduzeća Muamer Ozđan.

On je objasnio da su prošle nedelje dopremljene nove mašine za proizvodnju PVC stolarije i za drvnu indrustriju, precizirajući da je ukupna vrednost opreme koju je ta kompanija iz Turske dovezla u Srbiju oko 1,15 mil EUR.

- Ove godine sezona nam je kasno počela, i uglavnom smo robu do sada uvozili direktno iz naše firme iz Istanbula. Sada smo potpisali neke veće, bitnije ugovore i naš cilj je da sledeće sezone imamo proizvodnju od 8 do 10 mil EUR - kazao je Ozđan Tanjugu.

Ozđan je rekao da bi broj radnika sa sadašnjih 60 mogao biti povećan na 120.

- Iznajmili smo i mesto u slobodnoj zoni u "Trayal"-u, pa sada imamo još jednu lokaciju za rad, kazao je Ozđan, podsetivši da se "Erste" kompanija na osnovu ugovora o poslovno tehničkoj saradnji nalazi u drvno-prerađivačkoj industriji Savremeni dom."

Ozđan očekuje izvoz iz slobodne zone u susedne države Hrvatsku, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Makedoniju, rekavši da će se zbog toga u narednom periodu povećati proizvodnja.

Očekujemo da promet iz slobodne zone bude oko 300.000 do 400.000 EUR mesečno, međutim, naši pregovori o širenju tržišta su i dalje u toku, tako da to nije konačan iznos, ističe Ozđan i dodaje da se polako kompletna proizvodnja iz Istanbula seli u Kruševac.

Kompanija "Erste" je nedavno sa "Erste bankom" potpisala ugovor o potrošačkim kreditima za građane. Kako je objasnio Ozđan, građani će po fiksnoj kamatnoj stopi od 6,25%, na period do pet godina, moći da podignu kredit za energetsku efikasnost, odnosno za kupovinu PVC stolarije koju proizvodi "Erste" u Kruševcu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.