NavMenu

MRKONJIĆ: Dve luke nudimo stranim partnerima

Izvor: Tanjug Utorak, 16.07.2013. 15:54
Komentari
Podeli

(Foto: Marija Kambić)

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će dve srpske luke uskoro biti ponuđene stranim partnerima, "prva je Apatin, a druga će verovatno biti Beograd".

- Već danas mi dve luke osposobljavamo da ih ponudimo stranim partnerima, prva je Apatin, a druga će verovatno biti Beograd, ono što su kolege ovde rekle. Govorim verovatno zato što strani partneri često ne žele da čuju da se njihova imena spominju u tim pregovorima, zbog toga je bolje da ćutimo oko toga, ali da znate da su one veoma atraktivne za strane ulagače, a Apatin je već tu pred realizacijom - rekao je Mrkonjić novinarima.

Mrkonjić je obilazeći Direkciju za vodne puteve - "Plovput" u Makišu, rekao da Srbija ima veoma atraktivne plovne puteve i da je EU namenila 300 mil EUR za ulaganja u reku Dunav u narednom periodu i da mora biti spremna da iskoristi taj novac za projekte.

Mrkonjić je kazao da je, takođe, važno da počne obnova plovnog puta reke Save, koja je ranije najavljena za septembar, navodeći da taj projekat vredi oko 15 mil EUR i da će tender najverovatnije biti raspisan 19. jula.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.