NavMenu

Italijanska "Dalla Valentina" ulaže 5 mil EUR u fabriku sira u Jagodini

Izvor: Tanjug Sreda, 03.07.2013. 19:12
Komentari
Podeli

Kompanija "Dalla Valentina" iz Verone, koja godišnje preradi 73.000 tona mleka, u izgradnju fabrike za preradu mleka i proizvodnju sira u Jagodini investiraće 5 mil EUR, izjavio je u sredu (3. jula 2013. godine) vlasnik ove italijanske firme Ezio Valentina.

Kompanija ima jednu od najvećih fabrika sira u Italiji, gde se dnevno proizvede 2.600 kilograma sira, koji na tržište izlazi nakon 16 meseci zrenja. Odluku o izgradnju fabrike u Jagodini doneli su pre nekoliko meseci, a potvrdili su je prilikom posete poljoprivrednika Srbije Veroni polovinom maja.

Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković-Palma, istakao je da "ovo nije jedini italijanski investitor koji će graditi fabriku u Jagodini, jer do sada su potpisana tri ugovora o izgradnji i "Dalla Valentina" će biti četvrta".

- Narednih dana dolaze još dva investitora iz Italije, sa kojima je u načelu dogovoreno potpisivanje ugovora o saradnji - najavio je Marković.

On je ocenio da će od fabrike koju će graditi "Dalla Valentina", osim Jagodinaca, korist imati poljoprivrednici u još 15 opština.

"Dalla Valentina" proizvodi, između ostalog, i čuveni kravlji sir "monte veronese".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.