NavMenu

Italijanska "Dalla Valentina" ulaže 5 mil EUR u fabriku sira u Jagodini

Izvor: Tanjug Sreda, 03.07.2013. 19:12
Komentari
Podeli

Kompanija "Dalla Valentina" iz Verone, koja godišnje preradi 73.000 tona mleka, u izgradnju fabrike za preradu mleka i proizvodnju sira u Jagodini investiraće 5 mil EUR, izjavio je u sredu (3. jula 2013. godine) vlasnik ove italijanske firme Ezio Valentina.

Kompanija ima jednu od najvećih fabrika sira u Italiji, gde se dnevno proizvede 2.600 kilograma sira, koji na tržište izlazi nakon 16 meseci zrenja. Odluku o izgradnju fabrike u Jagodini doneli su pre nekoliko meseci, a potvrdili su je prilikom posete poljoprivrednika Srbije Veroni polovinom maja.

Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković-Palma, istakao je da "ovo nije jedini italijanski investitor koji će graditi fabriku u Jagodini, jer do sada su potpisana tri ugovora o izgradnji i "Dalla Valentina" će biti četvrta".

- Narednih dana dolaze još dva investitora iz Italije, sa kojima je u načelu dogovoreno potpisivanje ugovora o saradnji - najavio je Marković.

On je ocenio da će od fabrike koju će graditi "Dalla Valentina", osim Jagodinaca, korist imati poljoprivrednici u još 15 opština.

"Dalla Valentina" proizvodi, između ostalog, i čuveni kravlji sir "monte veronese".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.