NavMenu

Beograd dobija Inkubator za razvoj preduzetništva mladih - Konkurs za besplatan radni prostor i pomoć u započinjanju posla otvoren do 2. avgusta

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.06.2013. 11:07
Komentari
Podeli

(Foto: kancelarijazamlade.rs)

Kancelarija za mlade Gradske uprave Grada Beograda od septembra 2013. godine na 6. spratu palate "Beograd" otvara Inkubator za razvoj preduzetništva mladih do 35 godina. "Stanarima" biznis inkubatora Kancelarije za mlade će potpuno besplatno na raspolaganju biti - radni prostor sa plaćenim komunalijama, računarska oprema, konferencijska sala, kao i usluge pravnika i računovođe.

Osim toga, obezbeđene su i savetodavne usluge (PR i marketing strategija, razvoj dizajna) i edukacija (razvoj biznis planova, konkurentnost na tržištu, ekonomski aspekti konkretnih delatnosti), objavio je Beoinfo.

Konkurs za korisnike inkubatora je otvoren do 2. avgusta, za mlade preduzetnike do 35 godina, koji ne moraju da imaju registrovanu delatnost, ali će se po primanju u inkubator od njih zahtevati da postanu pravno lice. Jedan od uslova konkursa jeste poslovna ideja i biznis plan, koje će razmatrati stručna komisija. Detalji o konkursu se mogu pronaći na sajtu Kancelarije za mlade.

Budući izgled kancelarija za mlade preduzetnike (Foto: kancelarijazamlade.rs)Budući izgled kancelarija za mlade preduzetnike

- Ovim projektom, Kancelarija za mlade želi da promoviše samozapošljavanje i da pritom uz pomoć svojih resursa pomogne prve preduzetničke poduhvate projekata sa visokim tržišnim potencijalom. Takođe, ovaj projekat treba da pospeši stvaranje i razvoj novih proizvoda, usluga i procesa u oblasti visokih tehnologija sa potencijalom za rast i zapošljavanje. S obzirom na to da danas u Srbiji polovina preduzeća ne opstane duže od 3 godine, a oko 70% mladih radije želi da se zaposli na bilo koji poslovima u državnoj upravi ili se okreće nezaposlenosti pre nego se suoči sa izazovima koje donosi započinjanje sopstveng posla, rešili smo da im pomognemo da naprave prve korake u svom poslovanju. Ovaj projekat je jedan od načina na koji se grad suočava sa nezaposlenošću među mladima, verujemo da će se na konkurs javiti veliki broj ambicioznih i talentovanih ljudi koji su rešili da više ne budu deo budžeta svojih roditelja i koji su svesni da je budućnost u njihovim rukama - kaže Tamara Blagojević, direktorka Kancelarije za mlade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.