NavMenu

Svečano otvorena fabrika "Chips way" u Čačku - Do kraja 2013. posao za još 14 radnika

Izvor: Tanjug Utorak, 11.06.2013. 15:52
Komentari
Podeli

Fabrika čipsa u Čačku "Chips way", danas je svečano otvorena.

Otvaranju je prisustvovao i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, koji je istakao da je prehrambena industrija zasnovana na poljoprivredi velika šansa Srbije.

Dinkić je u nekadašnjoj čačanskoj čipsari rekao da je zadovoljan pokretanjem proizvodnje u toj fabrici, koju je pomogla i Vlada Srbije, tako što je za svakog novozaposlenog radnika dato po 5.000 EUR.

- Čipsara trenutno zapošljava 66 radnika, a do kraja godine planiran je prijem još 14 ljudi - najavio je Dinkić, dodajući da se zbog otvaranja linije za pire očekuje povećanje proizvodnih kapaciteta.

Ministar je istakao da je posebno značajno to što 200 poljoprivrenih domaćinstava u ovom kraju Srbije ima zagarantovanu cenu i plasman krompira. F

abrika za proizvodnju čipsa osnovana je 1962. godine kao "PIK Čačak", a privatizovana 2005. godine, kada ju je kupio beogradski biznismen Slaviša Purić. Pet godina kasnije, otišla je u stečaj, a septembra prošle godine prodata je konzorcijumu od tri lica za 1 mil EUR.

Prema rečima člana konzorcijuma Žarka Dragićevića, u poslednja dva meseca u fabriku je uloženo 2 mil EUR. On je kazao da očekuje da će se fabrika vratiti na stara tržišta, ali i da će tržište odlučivati kako i koliko će se raditi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.