NavMenu

Potpisan ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja Srbije i Maroka

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.06.2013. 14:47
Komentari
Podeli

Mohamed Nažib Bulif i Mlađan DinkićMohamed Nažib Bulif i Mlađan Dinkić

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je danas sa ministrom za opšte poslove i upravljanje Maroka Mohamedom Nažibom Bulifom Ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak između dve zemlje.

Potpisivanje tog ugovora samo je jedan od koraka ka unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, ocenili su ministri Dinkić i Bulif na sastanku.

Ministar Dinkić je rekao da Srbija i Maroko imaju potencijal da ostvare jaču saradnju u oblasti privrede i dodao da je dosadašnja godišnja trgovinska razmena na nivou od 13 mil USD vrlo skromna, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je kazao da Srbija ugovorima o slobodnoj trgovini i bescarinskom izvozu sa EU, Rusijom, Kazahstanom, Belorusijom, Turskom i zemljama CEFTA sporazuma pokriva tržište od milijardu stanovnika, te da je to jedan od razloga što se mnogo investitora odlučuje da proizvodi u Srbiji radi izvoza.

Bulif je kazao da je Maroko izuzetno zainteresovan za bližu saradnju dve zemlje, posebno u oblastima energetike, infrastrukture, transporta, logistike, turizma i poljoprivrede, koje su u toj zemlji u ekspanziji.

Ministar Bulif je ocenio da su to grane privrede koje su ujedno interesantne investitorima i pozvao srpske kompanije da konkurišu na međunarodnim tenderima koje Maroko raspisuje u svim tim oblastima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.