NavMenu

"North Karton" počeo izgradnju fabrike kartona u Jagodini - Završetak postrojenja vrednog 15 mil EUR do 1. avgusta 2014.

Izvor: eKapija Nedelja, 02.06.2013. 10:32
Komentari
Podeli

Postavljanje kamena temeljcaPostavljanje kamena temeljca

Kompanija "North Karton" započela je u subotu (1. juna 2013. godine) izgradnju fabrike talasastog kartona i kartonske ambalaže u Jagodini. Kamen temeljac fabrike, u kojoj će se zaposliti 200 radnika, položili su predsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma i direktor "North Karton"-a, Vladimir Slovohotov, objavljeno je na sajtu grada Jagodine.

Prema rečima vlasnika "North Karton"-a, Vladimira Slovohotova, fabrika će biti otvorena 1. avgusta 2014. godine , a biće opremljena najsavremenijom opremom.

Postavljanje kamena temeljcaPostavljanje kamena temeljca

- Fabrika će snabdevati celu Srbiju jer se trenutno oko 50% potrebne kartonske ambalaže uvozi, a proizvodićemo i za region. "North Karton" koristi prerađeni otpadni papir kao sirovinu i veliki smo zaštitnici prirodne sredine. Fabrika će zaposliti 200 radnika, ali će u distribuciju i logistiku biti uključeno mnogo više ljudi - rekao je Slovohotov.

Postrojenje će se prostirati na 15.000 m2, a u izgradnju će biti uloženo oko 15 mil EUR, objavljeno je na sajtu grada Jagodine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Finansije

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik. Vrednost transakcije je gotovo 90 mil EUR, navedeno je na sajtu kompanije Knjaz Miloš. Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.