NavMenu

Putevima rimskih imperatora kroz Srbiju - Međunarodna biciklistička trka od 11. do 16. juna

Izvor: Tanjug Subota, 01.06.2013. 14:21
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)

Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju 2013", biće održana od 11. do 16. juna pod sloganom "Putevima rimskih imperatora", a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Ovogodišnja trka je posvećena obeležavanju jubileja - 17 vekova Milanskog edikta. Trka će startovati iz Naisa (današnjeg Niša), rodnog grada cara Konstantina, zatim će putevima rimskih glasnika stići nadomak Singidunuma (Beograda), nastaviti do Sirmijuma (Sremske Mitrovice), pa natrag u prestonicu gde je i cilj trke.

- Pripreme za trku teku dobro a očekuje se učešće 24 tima iz 20 zemalja - regiona, Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike, kao i oko 120 takmičara - rekao je Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu finansija, zadužen za turizam.

Organizatori ovogodišnje trke su i gradovi domaćini etapa - Niš, Bor, Kladovo, Požarevac, Sremska Mitrovica i Beograd. Vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo finansija i privrede - sektor za turizam, doprineli su realizaciji projekta obezbedivši novac.

Ovogodišnja trka "Kroz Srbiju" startovaće iz centra Niša - 11. juna voziće se kružna trka ulicama Niša, za 12. jun su predviđeni Niška Banja, Svrljig, Tresibaba, Knjaževac, Minićevo, Zaječar, Gamzigrad, Selište i Šarbanovac.

Sledećeg dana sledi etapa u Boru, a voziće se kroz Jasikovo, Debeli Lug, Majdanpek, Rudnu Glavu, Klokočevac, Štubik, Negotin i Brzu Palanku.

Kladovo je predviđeno za 13. i 14. jun, a etapa će biti vožena kroz Tekiju, Donji Milanovac, Lepenski vir, Golubac, Veliko Gradište i Bratinac.

Biciklisti su u Požarevcu 14. i 15. juna, i u toj etapi voziće kroz Malu Krsnu, Smederevo, Grocku, Resnik, Ostružnicu, Umku, Obrenovac, Skelu, Debrac, Šabac i Hrtkovce.

Sledeća etapa 15. i 16. juna je u Sremskoj Mitrovici, a vozi se preko Velikih Radinaca, Beočina, Sremske Kamenice, Sremskih Karlovaca, Banstola, Inđije, Stare Pazove, Nove Pazove, Batajnice, Zemuna do Beograda, gde je 16. juna cilj trke i proglašenje pobednika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.