NavMenu

I srpske firme sređivaće pruge - Modernizacija železnice finansirana iz ruskog kredita počinje u septembru

Izvor: Novosti Sreda, 22.05.2013. 10:27
Komentari
Podeli

Radovi na izgradnji novog i rekonstrukciji postojećeg koloseka na pruzi Beograd - Pančevo, kao i obnova šest deonica na železničkom Koridoru 10, počinju u septembru, najavio je u utorak (21. maja 2013. godine) Sergej Aleksejevič Pavlov, generalni direktor Ruske državne železnice "International".

Ovo je prvi od ukupno pet projekata koji će se realizovati iz ruskog kredita od 800 mil USD. Potpisivanje krovnog ugovora o izvođenju radova između ruskih i srpskih železnica zakazano je za četvrtak u Vladi Srbije.

Kako je istakao Pavlov, nakon potpisivanja krovnog uslediće potpisivanje aneksa za svaki projekat pojedinačno i to do 15. juna za pančevačku prugu, u julu za šest deonica na Koridoru 10, u avgustu za isporuku ruskih dizel-motornih vozova, a do kraja godine i za obnovu barske pruge i deonice Stara Pazova - Novi Sad.

- U skladu sa uslovima kredita, veći deo posla odradiće ruske kompanije, ali smo mi već obavili preliminarne razgovore sa predstavnicima srpskih firmi, koje bi mogle da budu angažovane na ovom projektu - kaže Pavlov.

- Kao generalni izvođač mi ćemo angažovati srpske firme, ali mora da se ispoštuje procedura, odnosno da se raspiše tender. Za nas srpske firme imaju poseban značaj. Realizacijom ovog kredita od 800 mil USD Srbija će dobiti pruge za veće brzine, a bezbednost će biti podignuta na viši nivo. Za modernizaciju srpske železnice iskoristićemo našu tehnologiju. Od septembra, kada počinju radovi, teče rok od pet godina da se završi kompletan posao za svih pet projekata iz ruskog kredita.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.