NavMenu

Dodeljena priznanja "Agro-biz lider 2013"

Izvor: eKapija Utorak, 21.05.2013. 11:18
Komentari
Podeli

Klub privrednih novinara dodelio je na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu tradicionalna priznanja "Agro-biz lider".

Ove godine dodeljene su tri zlatne plakete, tri plakete "Hypo-agro lideri" i šest plaketa "Agro-biz lider".

Zlatna plaketa pripala je Departmanu za voćarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, profesoru dr Miladinu Ševarliću za očuvanje prirodnog genetskog potencijala i novinarki Dragani Žebeljan.

Opština Nova Varoš dobila je plaketu za afirmaciju organske proizvodnje i očuvanje autohtonih sorti, Milan Milovanović priznanje "Hypo Agro-biz lider" za ulaganje u modernizaciju proizvodnje, poljoprivredna škola "Rajko Bosnić" Bukovo plaketu "Agro-biz lider" – za ulaganje u edukaciju i inovativnost.

Muzej pčelarstva Živanović poneo je plaketu "Agro-biz lider" za očuvanje tradicije, edukaciju i etno turizam, a
Opština Pirot, Fond za poljoprivredu, priznanje "Agro-biz lider" za zaštitu brenda "pirotski kačkavalj".

Plaketu"Hypo Agro-biz lider" dobili su i preduzeće "Ćirić i sin" i Rakić Stevan za ulaganje u razvoj stočne privrede. Plaketu "Agro-biz lider" dobili su Jovica Aksić za razvoj autohtonog govedarstva i Ivan Tomić za ulaganje u razvoj voćarstva.

Klub privrednih novinara je u saradnji sa Društvom agrarnih ekonomista, a pod pokroviteljstvom Hypo banke, održao i konferenciju "Prehrambena bezbednost i sigurnost - kvalitet i količine".

Konferenciju je otvorio državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Senad Mahmutović, koji je u svom izlaganju najavio izmene Zakona o bezbednosti hrane u cilju podizanja zaštite i interesa potrošača. Mahmutović je ocenio da je su u Srbiji propisi o bezbednosti hrane uglavnom usklađeni sa EU, što potkrepljuje podatak da je u prethodnoj godini 52% naših poljoprivrednih proizvoda plasirano na tržište EU, a 33% na CEFTA tržište. U 2012. godini obim spoljnotrgovinske razmene bio je 2,1 milijarde EUR.

O temi "Prehrambena bezbednost i sigurnost-kvalitet i količine", govorili su i ugledni profesori i naučni radnici: prof. dr Zoran Keserović, dr Jovanka Lević, dr Žaklina Stojanović i prof. dr Mihailo Ostojić.

I po kvalitetu i po ceni možemo zadovoljiti tržište EU, zaključci su konferencije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.