NavMenu

Italijanska kompanija "Mondello" zainteresovana da gradi beogradsku obilaznicu

Izvor: Beta Ponedeljak, 20.05.2013. 08:46
Komentari
Podeli

Ministarstvo saobraćaja Srbije saopštilo je u petak (17. maja 2013. godine) da je italijanska kompanija "Mondello" zainteresovana za izgradnju beogradske obilaznice, na Koridoru 10.

Kako je navedeno u saopštenju, kompanija sa Sicilije dobila je projektnu dokumentaciju na osnovu koje bi trebalo da odluči da li će konkurisati za dobijanje posla na završetku beogradske obilaznice, jedine deonice na Koridoru 10 koja nije finansijski pokrivena.

Vrednost posla je 300 mil EUR, a Italijani bi mogli da finasiraju polovinu koliko je potrebno da se kompletna saobraćajnica opremi najsavremenijom saobraćajnom opremom, navedeno je u saopšatenju.

Predstavnici italijanske građevinske kompanije i ministar saobraćaja Srbije Milutin Mirkonjić dogovorili su na sastanku u petak eventualne modele finansiranja te saobraćajnice, čije će završetak u potpunosti rasteretiti saobraćaj u Beogradu.

Pogodnost za uključenje italijanske kompanije u posao predstavlja i to što Srbija i Italija imaju izvanredne privredne odnos, te da međudržavni sporazum nudi različite mogućnosti obezbeđivanja novca, od dogovora između Vlada do povlačenja komercijalnih kredita.

Polovina novca od 300 mil EUR za završetak radova na beogradskoj obilaznici biće uložena u obezbeđivanje najmodernije opreme.

Dogovoreno je da se tehnička procedura završi za dve nedelje, kada će predstavnici pomenute kompanije ponovo posetiti resorno ministarstvo i eventualno u ceo projekat uključiti i još neke firme sa Sicilije koji imaju dobre reference.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.