NavMenu

Džejms King novi generalni direktor "Sojaproteina"

Izvor: eKapija Utorak, 30.04.2013. 13:16
Komentari
Podeli

Od 1. maja fabrika "Sojaprotein", članica kompanije "Victoria Group", imaće novog generalnog direktora - Džejmsa Kinga (James King).

Branislava Pavlović, koja je poslednjih osam godina vodila kompaniju "Sojaprotein", pridružiće se timu visokog menadžmenta "Victoria Group", na poziciji direktora pravnih poslova, saopšteno je iz "Victoria Group".

Novi direktor "Sojaproteina", Džejms King, vodeći je stručnjak u oblasti soje, sa 35 godina bogatog internacionalnog iskustva u upravljanju proizvodnim pogonima, marketingu i komercijalizaciji poljoprivrednih proizvoda poput soje, sačme, ulja, lecitina, sojinih proteina, ali i drugih tržišnih segmenata ljudske i životinjske ishrane.

Kao član visokog menadžmenta, odnosno kao konsultant, King je radio za najveće svetske agrokompanije - ADM, "Continental Grain", "DuPont", "Solae", "Central Soya" i "Cargill".

Učestvovao je u reorganizaciji kompanije "Soyprotec - Shemen Industries", a tokom poslednje tri godine bio je angažovan na uspostavljanju novih grinfild operacija u Finskoj, gde je kao strateški industrijski konsultant kompanije "Finnprotein" bio inicijator njihovog komercijalnog smera i ciljeva.

Zahvaljujući sveobuhvatnom poznavanju tehnoloških procesa u preradi soje i tržišta gotovih proizvoda, King će uvesti "Sojaprotein" u novi ciklus razvoja poslovanja, u kome će fokus biti osvajanje novih tržišta za sojine proteinske koncentrate iz Srbije, kao i dodatno proširenje proizvodnog portfolia, navode iz kompanije.

"Sojaprotein", jedna od deset kompanija članica "Victoria Group", osnovana je početkom osamdesetih godina, od kada se bavi preradom genetski nemodifikovanog sojinog zrna domaćeg porekla u proizvode više proteinske vrednosti za ljudsku i životinjsku ishranu.

Otvaranjem novog pogona za sojine proteinske koncentrate krajem 2012. godine, kompanija se pozicionirala kao proizvođač non-GMO sojinog koncentrata, čime je proširen proizvodni portfolio od sojinog zrna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.