NavMenu

Otvoren potpuno obnovljen grad-hotel Sveti Stefan

Izvor: Novosti Petak, 26.04.2013. 08:29
Komentari
Podeli

Najeksluzivnije crnogorsko letovalište, grad-hotel Sveti Stefan, u četvrtak (25. aprila 2013. godine) je širom otvorilo svoje kapije. Novinari, koji su prvi kročili u potpuno obnovljeno poluostrvo, bili su ovogodišnja turistička prethodnica. Već petak ovde stižu prvi ovogodišnji gosti, i to iz dalekog Japana.

Kevin Bruk, menadžer popularnog "Sveca" i Vile "Miločer", kazao je da su posle više godina rada na obnovi, rekonstrusani svi objekti. Konačno je "u funkciji" i blok 25 na kojem su objekti zbog kojih se i kasnilo. Tu je u prvom redu Crkva Svetog Aleksandra Nevskog, koja je bila zazidana ispod hotelske terase 1959. godine, pa konačno obnovljena, novi internacionalni restoran, kuhinja, ostali prateći objekti. Obnovljena je i velika otvorena terasa "s pogledom" na Miločer i Budvu.

- Za goste je spremno 50 soba na ostrvu i osam u Vili "Miločer", čiji enterijer je potpuno izmenjen i u savršenom je skladu sa spoljnim izgledom poluostrva gde ništa nije menjano - rekao je Bruk.

- Cene noćenja kreću se od 900 EUR u najskromnijem apartmanu do 3.500 u nekadašnjoj "Vili 118". U junu otvaramo i veliki SPA centar, čime će biti okončani svi radovi na zakupljenim objektima.

Narednih nedelja i meseci stizaće gosti iz SAD, koji će biti i najbrojniji. Iza njih se očekuju turisti iz Velike Britanije i Rusije. Biće posetilaca iz Brazila, ali i iz drugih krajeva sveta. Sve do 1. novembra, kada "Svetac" zatvara svoje škure.

Na pitanja hoće li Kinezi preuzeti zakup Svetog Stefana, o čemu se spekuliše, i kada će započeti obnova hotela "Kraljičina plaža", predstavnik zakupca "Adriatic properties", koga je angažovao singapurski "Aman Resorts", s kojim je sklopljen ugovor o zakupu, rekao je da o tome nema nikakvih informacija.

Vlada Crne Gorte, koja je većinski vlasnik HG "Budvanska rivijera", koja je ustupila "Sveca" i Vilu "Miločer" strancima, produžila je zakup sa 30 na 42 godine i smanjila kiriju sa 1,6 mil EUR godišnje, na 1,12 miliona.

Dug prema zaposlenima

U hotelima kojima gazduje "Adriatic properties" (grčka firma) letos će biti zaposleno 350 radnika. Čak njih 90 odsto je iz Crne Gore. Zbog finansijskih problema zakupca još kasne isplate delu zaposlenih, koji su nedavno zbog toga protestovali. Dug će, kako je obećao Kevin Bruk, uskoro biti izmiren.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.