NavMenu

Prva serija IMT traktora isporučena kupcima u Republici Srpskoj

Izvor: Tanjug Sreda, 27.09.2006. 14:30
Komentari
Podeli

Premijeri Srbije i RS Vojislav Koštunica i Milorad Dodik podelili su juče (26. septembar 2006. godine) u Trnu, kod Banja Luke, ključeve za prvih sedam traktora kupljenih u RS, čime je počela realizacija Memoranduma o isporuci 400 poljoprivrednih mašina i traktora IMT iz Srbije kupcima u RS.

Ministar privrede Srbije Predrag Bubalo kazao je da su i ostali traktori IMT spremni za isporuku.

Zahvaljujuchi se Vladi Srbije na realizaciji ovog projekta, ministar privrede, energetike i razvoja RS Milan Jelić izrazio je očekivanje da će na isti način biti omogućena i kupovina kombajna. Prema njegovim rečima, to bi pomoglo u proizvodnji i razvoju poljoprivrede na području Semberije, Posavine i Lijevča polja.

Osim toga, juče su u Banja Luci potpisana i 24 poslovna ugovora između preduzeća iz Srbije i RS, čime je započela konkretizacije Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.