NavMenu

"China International Water&Electric" želi da gradi dve male hidrocentrale na Zapadnoj Moravi

Izvor: eKapija/Tanjug Četvrtak, 28.03.2013. 12:05
Komentari
Podeli

Sastanak sa predstavnicima CWESastanak sa predstavnicima CWE
(Zapadna Morava)

Kineska kompanija "China International Water&Electric" želi da investira u izgradnju dve male hidroelektrane na Zapadnoj Moravi, saopšteno je danas iz kabineta predsednika opštine Trstenik Miroslava Aleksića.

Posle sastanka sa predstavnicima kineske kompanije, Aleksić je izjavio da se radi o lokacijama za izgradnju većih hidroelektrana, koje nisu obuhvaćene javnim pozivom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

- Kineska kompanija je videla svoju šansu i došli su da pregovaraju sa nama o toj investiciji - rekao je Aleksić.

- Lokalna samouprava je u potpunosti spremna da podrži jedan ovakav projekat, uz saglasnost i dogovore sa resornim ministarstvima - naglasio je predsednik opštine.

Sastanak sa predstavnicima CWESastanak sa predstavnicima CWE

Direktor kineske kompanije za jugoistočnu Evropu Džang Džing izjavio je posle sastanka sa Aleksićem i zamenikom predsednika opštine Radomirom Milunovićem da je veoma zadovoljan tokom razgovora u kome je dobio iscrpne informacije o projektu, izrazivši nadu da će se vrlo brzo postići konkretni dogovori.

Tokom prvog susreta dogovoreno je da predstavnici kineske kompanije upoznaju nadležna ministarstva sa njihovim planovima i da se u narednom periodu intenziviraju kontakti i razgovori zaintresovanih strana.

U saopštenju se navodi i da je bilo reči o mogućnostima ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu.

Kineska kompanija "China International Water&Electric" jedan je od najpoznatijih svetskih investitora u hidroelektrane i sisteme za prečišćavanje otpadnih voda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.