NavMenu

Italijanski konzorcijum "Cooperativa Costruzioni Lercara" spreman da uloži 150 mil EUR u obilaznicu oko Beograda

Izvor: Tanjug Sreda, 27.03.2013. 17:49
Komentari
Podeli

Predstavnici italijanskog građevinskog konzorcijuma "Cooperativa Costruzioni Lercara" iz Palerma želi da učestvuju u završetku beogradske obilaznice, jedne od najvažnijih deonica Koridora 10, i spreman je da uloži 150 mil EUR, saopštilo je danas Ministarstvo saobraćaja.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je na nedavno održanom sastanku sa ambasadorom i šefom delegacije EU u Beogradu Vensanom Dežerom, pored centralne teme - završetka radova na putnom Koridoru 10, razrešio i pitanja učešća potencijalnih investitora izvan granica Evrope i njihovog velikog interesovanja da pronađu svoje mesto na srpskom građevinskom tržištu, kažu u ministarstvu.

- Sastanak sa predstavnicima građevinskog konzorcijuma je rezultat izuzetnih odnosa ministra Mrkonjića i Dežera i velike angažovanosti i zainteresovanosti obe strane da se u zadatim rokovima završi Koridor 10. To je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata, ne samo za Srbiju, već i za celu Evropu - navedeno je u saopštenju.

Italijanski predstavnici zainteresovani su da se posle upućivanja pisma o namerama pronađe modalitet pomoću kojeg bi na osnovu važećih zakonskih propisa mogli da konkurišu za dobijanje posla.

- Vlada Srbije nastavlja sa visokim intenzitetom saradnje sa italijanskim partnerima, što potvrđuje i poseta jedne od najznačajnijih građevinskih kompanija, koja želi da učestvuje u završetku beogradskog železničkog čvora - rekao je Mrkonjić.

Evropskim investitorima vrata Srbije su širom otvorena, poručio je ministar.

- Mi smo krajnje pojednostavili proceduru i razvili ceo spektar mogućnosti na osnovu kojih zainteresovane firme mogu da dobiju posao, od tenderskih procedura do međudržavnih sporazuma, sve je na stolu. Zato sam veoma zadovoljan što je, inače, izvrsna saradnja sa evropskim predstavnicima svakodnevna i veoma konkretna - naglasio je Mrkonjić.

Italijanski predstavnici u narednih nekoliko dana će poslati pismo o namerama, na osnovu kojeg se nastavljaju razgovori koji su danas započeti u Ministarstvu saobraćaja Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.