NavMenu

Kompanija "Aero East Europe" dobitnik nagrade za investiciju godine - Poslovni portal "eKapija" dodelio priznanja "Aurea 2013"

Izvor: eKapija Sreda, 27.03.2013. 15:03
Komentari
Podeli

Milorad Matić i Božidar Laganin (Foto: ekapija.com)Milorad Matić i Božidar Laganin

Preduzeće "Aero East Europe" dobitnik je ovogodišnje nagrade za investiciju godine "Aurea". Fabrika iz Kraljeva proizvela je tokom 2012. godine novi avion - "SILA 450 C" posebno prilagođen za tržište ultra lakih aviona.

Glavnu nagradu pobedniku je uručio direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Božidar Laganin, a dodeli priznanja u beogradskom "Aeroklubu" prisustvovali su mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija.

Milorad Matić, direktor preduzeća "Aero East Europe", zahvalio se "eKapiji" i istakao da su vrlo počastvovani nagradom budući da "Aurea" promoviše prave vrednosti.

- Dobijanje ove nagrade nam je poruka da vredi planirati dugoročno, čak i u ovo teško vreme, jer je rezultat, pre ili kasnije, neizostavan. Naš novi avion "SILA 450 C", koji je kompletno rađen po specijalnim LTF-UL standardima, dobio je nemački sertifikat koji će nam zvanično biti uručen 24. aprila na najvećem međunarodnom sajmu avijacije. Sklopili smo ugovor vredan više od 1,2 mil EUR sa nemačkim distributerom za 27 aviona tipa "SILA 450 C". Naše tržište je cela Evropa, a pregovaramo i sa kupcima iz Australije, Amerike i afričkih zemalja.

Osim glavne nagrade dodeljena su i dva specijalna priznanja. Priznanje za inovativnost pripalo je preduzeću BSK iz Obrenovca, koje je razvilo vаzdušni bеrаč jagodastog voća "KOKAN 500S" namenjen za branje malina, kupina, borovnice i ribizle.

Dobitnici sa direktorom SIEPADobitnici sa direktorom SIEPA

Žiri je imao težak zadatak, pa su po prvi put dodeljena dva priznanja za društvenu korisnost i to kompanijama "Kirka Suri" za mikro postrojenje za sagorevanje biomase i "Jugo-Impex E.E.R" za postrojenje za reciklažu.

- Prošla godina je bila veoma teška za celu poslovnu zajednicu u Srbiji, regionu, a i globalno. Pravo je zadovoljstvo videti da i u takvoj situaciji postoje firme koje posluju dobro i investiraju u projekte na koje možemo samo biti ponosni. Zadovoljstvo je videti i odvažnost koju ima "Aero East Europe" kada svoj avion, koji je napravljen u Kraljevu, poredi sa "Cesnom" i kada je spreman da se sa njima takmiči na globalnom tržištu. Slično bi se moglo reći i za ostale nominovane za nagradu "Aurea 2013". Misija "Auree" je da pomogne da se o svim ovim projektima što više čuje, a nadamo se da će taj glas čuti i oni koji kreiraju poslovno okruženje u Srbiji, jer ovakvi projekti predstavljaju ulaznicu za svetliju budućnost naše zemlje – rekao je direktor "eKapije" Zdravko Lončar.

Partner "eKapije" na projektu "Aurea" ove godine je novosadska IT kompanija "M&I Systems, Co. Group". Dragoljub Prijić, direktor Global Services u kompaniji naveo je da "M&I Systems, Co. Group" više od dve decenije osnovu svog poslovanja zasniva upravo na inovativnosti, naprednim tehnologijama i originalnim proizvodima i rešenjima.

Božidar Laganin, direktor SIEPA, finalisti, članovi žirija i predstavnici "eKapije"Božidar Laganin, direktor SIEPA, finalisti, članovi žirija i predstavnici "eKapije"

- Prihvatili smo poziv za partnerstvo za dodelu nagrade "Aurea", jer želimo da podržimo projekte koji cene inicijativu i težnju da se u poslovanju stvori nova vrednost i doprinese zajednici. Nadamo se da će projekti koji su ušli u uži izbor za dodelu ovogodišnjih priznanja dodatno motivisati kreatore inovativnih ideja da uspeju i istraju u svojim planovima, zbog čega nesumnjivo zaslužuju pažnju industrije u kojoj rade, ali i celog poslovnog okruženja.

Poslovni portal "eKapija" nagradu "Aurea" dodelio je peti put za redom.

Na konkurs za nagradu "Aurea 2013" prijavilo se više od trideset projekata, a u finale je ušlo njih osam, koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. Među ovogodišnjim finalistima bili su i "Throne Solutions" – Softver za čuvanje podataka, JP "Vojvodinašume" – Hladnjača za divljač, "Foodland" – Fabrika organske hrane i kompanija "Carlsberg Srbija" – Super kompost – inovativna upotreba otpada.

O dobitniku nagrade odlučivao je šestočlani žiri, koga su činili predstavnici eminentnih organizacija i poslovnih udruženja, istaknuti privrednici i vodeći domaći ekonomisti, a svoj glas dali su i čitaoci portala aurea.rs.

Svi dobitnici ovogodišnje nagrade pohađaće seminare Mokrogorske škole menadžmenta. Nakon konsultacija predstavnika škole sa svakom od nagrađenih kompanija, biće određeno kojim programima edukacije će prisustvovati tokom 2013.

Galeriju fotografija sa događaja možete pogledati na zvaničnoj stranici nagrade "Aurea", kao i na našoj "Facebook" stranici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.