NavMenu

Stabilna radna mesta i u 2013. - Nova zapošljavanja najavljuju "Metalac", DIS, "Energoprojekt", "Delhaize"...

Izvor: Blic Ponedeljak, 25.03.2013. 11:48
Komentari
Podeli

Najuspešnije srpske firme ne nameravaju da dele otkaze ove godine. Bez obzira na privrednu krizu, dalji pad životnog standarda i smanjen obim poslovanja, vodeći srpski privrednici obećavaju stabilna radna mesta, a mnogi od njih najavljuju i nove konkurse jer, kako kažu, "povaćavaju obim posla".

- Mi ćemo ove godine zaposliti još 50 radnika, što je u skladu sa višegodišnjom poslovnom politikom firme. Svake godine u proseku zapošljavamo od 50 do 100 radnika, a prošle smo zaposlili čak 250 novih radnika, jer je rast obima proizvodnje bio 25% - najavljuje direktor "Metalca" Dragoljub Vukadinović.

Ivan Šuleić, PR kompanije DIS, kaže da ta firma planira nova zapošljavanje već narednog meseca.

- Planiramo da primimo 100 radnika u Nišu, gde otvaramo market - kaže Šuleić.

Direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović kaže da njegova kompanija planira da zaposli barem 50 inženjera i drugih visokoobrazovanih stručnjaka "ukoliko se u Srbiji realizuju sve planirane investicije".

- Cilj nam je da kroz realizaciju nekih domaćih poslova, što više mladih obučimo za poslove koje ugovaramo mimo zemlje - kaže Milovanović.

Tatjana Krasulja, direktor HR-a "Atlantic Grupe", kaže da ova kompanija ima u planu da zaposli još 40 radnika u različitim segmentima poslovanja, prvenstveno u prodaji.

Nova radna mesta najavili su, između ostalog, i trgovinski lanci "Delhaize" in "Univerexport", piše "Blic".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.