NavMenu

Stabilna radna mesta i u 2013. - Nova zapošljavanja najavljuju "Metalac", DIS, "Energoprojekt", "Delhaize"...

Izvor: Blic Ponedeljak, 25.03.2013. 11:48
Komentari
Podeli

Najuspešnije srpske firme ne nameravaju da dele otkaze ove godine. Bez obzira na privrednu krizu, dalji pad životnog standarda i smanjen obim poslovanja, vodeći srpski privrednici obećavaju stabilna radna mesta, a mnogi od njih najavljuju i nove konkurse jer, kako kažu, "povaćavaju obim posla".

- Mi ćemo ove godine zaposliti još 50 radnika, što je u skladu sa višegodišnjom poslovnom politikom firme. Svake godine u proseku zapošljavamo od 50 do 100 radnika, a prošle smo zaposlili čak 250 novih radnika, jer je rast obima proizvodnje bio 25% - najavljuje direktor "Metalca" Dragoljub Vukadinović.

Ivan Šuleić, PR kompanije DIS, kaže da ta firma planira nova zapošljavanje već narednog meseca.

- Planiramo da primimo 100 radnika u Nišu, gde otvaramo market - kaže Šuleić.

Direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović kaže da njegova kompanija planira da zaposli barem 50 inženjera i drugih visokoobrazovanih stručnjaka "ukoliko se u Srbiji realizuju sve planirane investicije".

- Cilj nam je da kroz realizaciju nekih domaćih poslova, što više mladih obučimo za poslove koje ugovaramo mimo zemlje - kaže Milovanović.

Tatjana Krasulja, direktor HR-a "Atlantic Grupe", kaže da ova kompanija ima u planu da zaposli još 40 radnika u različitim segmentima poslovanja, prvenstveno u prodaji.

Nova radna mesta najavili su, između ostalog, i trgovinski lanci "Delhaize" in "Univerexport", piše "Blic".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.