NavMenu

"Goša" remontuje 45 vagona za "Železnice Srbije"

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.03.2013. 12:14
Komentari
Podeli

U fabrici šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci u toku je remont 45 teretnih vagona serije "Smmp-t".

Ukupna vrednost ugovorenih radova je 245,5 miliona dinara, sa PDV-om, a rok za isporuku ističe krajem aprila.

Taj posao se realizuje na osnovu programa Vlade Srbije o podsticanju proizvodnje i remonta šinskih vozila za potrebe "Železnica Srbije", sredstvima iz programa za remont vagona u 2012. godini.

Svih 45 vagona je otpremljeno u "Gošu", i planirano je da ta fabrika preda srpskim železnicama 25 remontovanih vagona do kraja ovog meseca, a do 1. maja i preostalih 20. Vagoni su stari između 20 i 25 godina i rekonstruisani su za prevoz dugačkih teških tereta.

Do sada su srpske železnice iznajmljivale ovakve vagone, pa će upotrebom rekonstruisanih kola biti ostvarene znatne devizne uštede, a posebno kada "Železara Smederevo" nastavi da radi punim kapacitetom, prenosi list železnice "Pruga".

Te vagone će "Železnice Srbije", kako je navedeno, moći i da izdaju drugim drugim železnicama i tako ostvare značajne devizne prihode.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.