NavMenu

"Delhaize" ponudio 300 EUR po akciji "C marketa"

Izvor: eKapija Nedelja, 10.02.2013. 17:43
Komentari
Podeli

Belgijska kompanija "Delhaize" ponudila je za otkup društvenog kapitala beogradskog trgovinskog preduzeća "C market" isplatu od 300 EUR po akciji, saopštila je u petak (9. februara 2013. godine) Agencija za privatizaciju.

Tenderska komisija je u petak otvorila finansijsku ponudu kompanije "Delhaize" za otkup 16,26% ukupnog kapitala "C marketa".

"Delhaize" je jedini ponuđač na tenderu za prodaju udela u "C marketu", za koji je ukupno ponudio nešto više od 9,723 mil EUR. Tenderom je bilo propisana minimalna cena od 9,576 mil EUR za 16,26% kapitala "C marketa", odnosno 295,45 EUR po akciji.

Rok za ocenu finansijske ponude kompanije "Delhaize" je 30 dana.

Tender za prodaju preostalog društvenog kapitala u "C marketu" objavljen je 10. avgusta, a rok za dostavljanje ponuda je produžan tri puta, na zahtev kompanije "Delhaize". Društveni kapital u "C marketu", koji nije preuzela belgijska kompanija, čini 23,23% ukupnog kapitala tog preduzeća.

Kako 30% preostalog kapitala "C marketa", po zakonu pripada malim akcionarima, država prodaje udeo od 16,26% ukupnog kapitala firme koja je sada u većinskom vlasništvu "Delhaize"-a.

Agencija za privatizaciju je obavestila male akcionare "C marketa" da nisu pozvani da svoje akcije pridruže paketu akcija koje prodaje država jer je praksa da se ugovorom o tendereskoj prodaji društvenogn kapitala predvidi obaveza kupca da u određenom roku uputi ponudu za preuzimanje preostalih akcija.

Cena za otkup akcija manjinskih akcionara ne može biti manja od cene ostvarene na tenderu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.