NavMenu

RETROSPEKTIVA 2012 - Investicije u oblasti SPORTA koje su izazvale najveće interesovanje korisnika "eKapije"

Izvor: eKapija Petak, 01.02.2013. 08:24
Komentari
Podeli

Investicioni tim "eKapije" uradio je analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost naših korisnika u 2012. godini. Rezultati su veoma interesantni, neki očekivani, mada ima i dosta iznenađenja, tako da smo upravo zbog toga odlučili da ove informacije podelimo sa vama.

Predstavljamo vam najzanimljivije projekte u sektoru SPORT.

Najvažnija sporedna stvar na svetu već treću godinu za redom otvara listu najčitanijih. "Marakana" je ovoga puta preotela pehar voždovačkom šoping centru-stadionu, koji je prošle sezone morao da zadovolji "samo" vicešampinskim mestom. No, uprkos tome, titula otkrića godine ne ide ni jednima ni drugima, već pravo u Valjevo. Valjevci su uspeli da se lani, među top deset sportskih priča, izbore za čak tri mesta, pa im je zasluženo pripadaju pohvale.

"Zvezdini" navijači nestrpljivo čekaju nove tribine. Kako će izgledati čuvena "Marakana", koju bi trebalo da izgradi "Nantong Construction Engineering Contracting Co. Ltd", pitali su se ljubitelji fudbala, pa je priča o beogradskom stadionu ubedljivo prva. Od kako je u aprilu potpisan memorandum sa kineskom kompanijom, novih informacija nema, ali se zato u prestonici od nedavno šuška da se popularna "Al Dahra" iz Emirata ozbiljno zainteresovala za crveno-bele.

Hoće li "Marakana" ovako izgledati?Hoće li "Marakana" ovako izgledati?

Šoping centar "Stadion" na Voždovcu zauzeo je drugo mesto. Fudbalsko igralište po UEFA standardima, biće smešteno na trećem spratu objekta, a moći će da primi oko 5.000 gledalaca. Na ovom spratu biće izgrađen i velnes centar na oko 800 kvadrata, i restoran. Dok Beograđani bodre omiljene timove, njihove lepše polovine moći će da uživaju u šopingu, a već je poznato da će na Voždovcu radnje otvoriti "Lilly", "Svilanit", "Zlatarna Celje", "Takko Fahion", "Intersport", "La Borsa", "Urban Jungle", "DexyCo" i mnogi drugi. Otvaranje centra je najavljeno za mart 2013.

Valjevski "Omni-centar", otvoren prošle godine, okitio se bronzom. Sportistima i rekreativcima na raspolaganju su dve sale, trim staza, teretana, teniski teren i jedina kuglana u gradu na Kolubari. Ljubitelje zabave čekaju stolovi za stoni fudbal, kao i za bilijar, a za proslave ili poslovne događaje, tu je prostrana svečana sala.

Na četvrtom mestu najinteresantnijih sportskih priča našao se multifunkcionalni kompleks u Novoj Varoši. Hotel sa 4 zvezdice, sportska hala, olimpijski bazen, velnes centar i klizalište, veoma su zainteseovali su naše čitaoce, ali kako stvari stoje, ne i potencijalne investitore. Turističko-sportski centar i dalje čeka ulagače.

Šoping centar "Stadion" na VoždovcuŠoping centar "Stadion" na Voždovcu

"Valjevska arena" u fotofinišu godine, sprintom je stigla do petog mesta. Radovi su počeli u decembru, a hala (koja ipak neće biti ovalna, kako je prvobitno planirano) će imati 13.000 kvadrata i 5.000 mesta. Prve utakmice na novom parketu možemo očekivati 2015. godine.

Ambiciozni novosadski "Kanarinci", predstavili su lani projekat novog stadiona, sa dva balona za male sportove, teretanom i otvorenim terenima, za koji im, kako vele, problem ne predstavlja novac, već – zemljište. Čekaju tako u fudbalskom klubu "Novi Sad", kako kažu, pomoć gradske vlasti, i veruju da bi u budućnosti mogli da dobiju i klupski hotel, ambulantu, klupske garaže i biznis kulu, bazen...

Lepe snove sanjaju Surčinci, koji su na sedmom mestu naše liste. Oni, sa druge strane, imaju zemljište, a traže investitora. Prema idejnom rešenju koje je pripremila "Milinković Company", na oko 10 ha čiji je vlasnik "Business plus", mogao bi da bude sagrađen velelepni teniski kompleks, sa 38 otvorenih, jednim centralnim, i osam zatvorenih terena. Loptica je i dalje u vazduhu, a Novak (koga su pominjali kao potencijalnog ulagača) se i dalje ne izjašnjava.

Bazen "11. april" (Foto: Infolink)Bazen "11. april"

Beograđani se posle dvadeset godina ponovo brčkaju na zatvorenom bazenu Sportsko-rekreativnog centra "11. april". Mesečna karta za rekreativno plivanje, za decu, đake, studente i penzionere košta 3.000 din, a za ostale 4.500 dinara. Dnevna karta je 300 dinara. Završetak rekonstrukcije novobeogradskog bazena zauzeo je osmu poziciju.

Među najpopularnije, umešali su se i Leskovčani. Na devetom mestu je novi hotel na Pašinoj česmi, koji je raširenih ruku dočekao prve goste, a nadomak njega punom parom gradi se otvoren i zatvoren bazen, sportska hala, restoran iznad već sagrađenih tribina novog fudbalskog stadiona, a formirane su i biciklističke i trim-staze.

Listu deset najčitanijih zatvara treća priča iz Valjeva. "Ingrap Omni" završio je mini sportsku dvoranu, koja bi u budućnosti trebalo da postane košarkaška akademija, koja će poneti ime proslavljenog Miloša Teodosića.

Pogledajte kompletnu rang listu deset investicija u kategoriji SPORT i uporedite koliko se ona slaže sa nekim Vašim razmišljanjima, ocenama i procenama.

I još nešto, da li ste videli koji projekti su izazvali Vašu pažnju, u kategoriji POLJOPRIVREDA I PREHRAMBENA INDUSTRIJA, NEKRETNINE, INDUSTRIJA, TURIZAM ZABAVA I REKREACIJA, TELEKOMUNIKACIJE I IT, SAOBRAĆAJ, TRGOVINSKI CENTRI i ZDRAVSTVO.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.