NavMenu

KNEŽEVIĆ: Premije za mleko po kvalitetu

Izvor: Beta Ponedeljak, 28.01.2013. 17:00
Komentari
Podeli

Goran KneževićGoran Knežević

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević rekao je u ponedeljak da će uslovi za dobijanje premija za mleko po kvalitetu biti propisani kada budu ustanovljene referentne laboratorije za proveru kvaliteta mleka.

Odgovarajući u Skupštini Srbije na kritike opozicije o diskrecionom pravu ministra da odlučuje o premijama, Knežević je kazao da je namera da se mleko, umesto kao do sada po količini, premira po kvalitetu.

- Da bi se mleko premiralo po kvalitetu moraju da se steknu odredjeni uslovi. Moramo imati laboratorije koje to mogu da prate. Kada budemo imali laboratorije koje sad nemamo, a vi se zapitajte zašto, jer su sredstva uzeta i od evropskih fondova, moraće da se propišu uslovi za premiranje mleka - kazao je Knežević povodom kritika opozicione Demokratske stranke (DS).

Marjan Rističević iz poslaničkog kluba Srpske napredne stranke rekao je da je bivši ministar poljoprivrede, poslanik DS Dušan Petrović poboljšao agrarnu politiku dok je bio ministar tek u izbornoj godini, što je Petrović odbacio.

Dušan Petrović je istakao da je poljoprivredna politika menjana i da je to rađeno i u godini pre izbora, a ne samo u izbornoj godini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.