NavMenu

Bolja godina pred proizvođačina džinsa u Novom Pazaru

Izvor: Beta Sreda, 02.01.2013. 09:56
Komentari
Podeli

Član Upravnog odbora novopazarske Asocijacije tekstilaca "Asstex" Tigrin Kačar izrazio je
očekivanje da će ova godina biti uspešnija za proizvođače džinsa iz ovog dela Srbije, jer su na pomolu novi poslovi i otvaranje novih radnih mesta.

Kačar je agenciji Beta rekao da kriza u tom poslovnom sektoru polako prolazi i da će tokom januara ugovoriti dosta posla za ovu godinu.

- Na pomolu su novi poslovi, ali i otvaranje novih radnih mesta, a orijentisani smo uglavnom na rusko i evropsko tržište, koje smo solidno osvojili. Sa sertifikatom ISO 9001 već smo se pozicionirali u Rusiji, Belorusiji i Ukrajini, a pojedine kolege imaju porudžbine i
iz Nemačke, Švedske, Poljske i Grčke. Najgore je prošlo, tako da verujem da nećemo vise imati problema kao ranije - rekao je Kačar, koji je i vlasnik dečije konfekcije "Stig".

On je podsetio da su novopazarski tekstilci zahvaljujući podršci USAID-a poslednjih godina učestvovali na brojnim sajmovima od Dizeldorfa, preko Moskve, do Tirane i da su kvalitetnim proizvodima uspeli da osvoje ova tržišta.

- Naša težnja je da u Novi Pazar dovedemo turske tekstilce, koji će nam pomoći u nabavci teksas platna, čime bi itekako olakšali posao - rekao je Kačar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.