NavMenu

"Sojaprotein" uzima kredit od IFC-a, moguća nesaglasnost akcionara

Izvor: Sinteza Invest Group Sreda, 05.12.2012. 14:45
Komentari
Podeli

Nadzorni odbor bečejskog "Sojaproteina" zakazao je za 25. decembar vanrednu skupštinu akcionara na kojoj će glavna tačka dnevnog reda biti donošenje odluke o raspolaganju imovinom velike vrednosti.

Osnov ove odluke je Ugovor o kreditu sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), kao i Ugovor o dugoročnom zajmu "Victoria Logistic"-a sa Erste bankom u kojem se "Sojaprotein" nalazi u ulozi garanta-dužnika.

Pravo učešća u radu skupštine imaju akcionari koji će biti upisani u jedinstvenu evidenciju akcionara Centralnog registra na dan 15. decembra tekuće godine, dok pravo odlučivanja imaju akcionari ili njihovi punomoćnici koji budu raspolagali sa najmanje 14.894 akcija.

Akcionari koji budu nesaglasni sa ovom odlukom imaju pravo da od kompanije traže otkup akcija po najvišoj vrednosti od tržišne, knjigovodstvene i procenjene. Procenjena vrednost akcija "Sojaproteina" na dan donošenja odluke o sazivanju sednice skupštine iznosi 709 dinara, dok je knjigovodstvena vrednost akcija 827 dinara.

Akcije "Sojaproteina" na Beogradskoj berzi odmah nakon otvaranja trgovanja udarile su u gornju dozvoljenu granicu fluktuacije od 549 dinara, a na kraju trgovanja ostala je velika nezadovoljena tražnja na spomenutoj ceni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.