NavMenu

"GasTeh" otvorio novu halu u Inđiji vrednu 1,7 mil EUR

Izvor: Beta Nedelja, 25.11.2012. 21:13
Komentari
Podeli

Kompanija iz Inđije "GasTeh" je u petak (23. novembra) otvorila novu proizvodnu halu u koju je uloženo 1,7 mil EUR.

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski je na otvaranju pozdravio odluku te domaće kompanije da od osnivanja u proizvodne procese uloži tri miliona evra i zaposli više od stotinu ljudi.

- Oko 40% proizvodnje izvozno je orijentisano u delatnosti koja se u potpunosti poklapa sa strategijom Vlade Vojvodine za promociju izvoza - rekao je Bugarski i precizirao da se to pre svega odnosi na metalski kompleks, prehrambenu i prateću auto-industriju.

Bugarski je prilikom otvaranja rekao i da se Vlade Vojvodine zalaže da Razvojna banka Vojvodine podrži preduzeća u Pokrajini, da dalje posluju i rastu.

Od osnivanja 2002. godine "GasTeh" se bavi tehnologijom za prirodni i tečni naftni gas i proizvodnjom gasne opreme. Tu firmu je osnovalo pet privrednika koji i danas čine njenu upravu, a na samom početku kompanija je radila u iznajmljenom prostoru od 300 kvadratnih metara sa 21 radnikom.

Tri godine kasnije izgrađen je prvi proizvodni prostor od 1.800 kvadratnih metara i zaposleno je još 18 radnika.

Realizaciju novih aktivnosti preduzeće ima proizvodne objekte površine 3.400 kvadratnih metara, u kojima radi oko stotinu ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.