NavMenu

Tender za "C market" produžen do 15. oktobra

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.10.2012. 12:59
Komentari
Podeli

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu 16,26% ukupnog kapitala u "C marketu" produžen je do 15. oktobra, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

Tender za prodaju preostalog društvenog kapitala u "C marketu" objavljen je 10. avgusta 2012. Prvobitni rok za dostavu ponuda bio je 3. septembar, a kasnije je dva puta produžavan.

Društveni kapital u "C marketu" koji nije preuzela belgijska kompanija "Delhaize", čini 23,23% ukupnog kapitala tog preduzeća. Kako 30% preostalog kapitala "C marketa", po zakonu, pripada malim akcionarima, država prodaje udeo od 16,26% ukupnog kapitala firme koja je sada u većinskom vlasništvu "Delhaize".

Utvrđena minimalna cena za 23% društvenog kapitla "C marketa" je 295,4 EUR po akciji, odnosno ukupno 9,57 mil EUR. Podela besplatnih akcija za sadašnje i bivše radnike tog trgovinskog lanca predviđena je nakon okončanja tendera.

Tagovi:
Delez
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.