NavMenu

Zakucavanje u novoj hali u Inđiji od kraja 2013. - Posle pet godina građevinari privode kraju izgradnju objekta vrednog 10 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 03.10.2012. 12:46
Komentari
Podeli

Prvi sportisti bi na parket u novoj inđijskoj hali trebalo da izađu pred 3.000 gledalaca krajem 2013. godine. Izgradnja ovog sportskog objekta, vrednog 10 mil EUR, započeta je 2008, a otvaranje hale je planirano za Univerzijadu 2009. godine. Međutim, zbog nedostatka finansija, rok za završetak izgradnje je konstantno pomeran.

- Sportska hala je bila namenjena učesnicima Univerzijade. U skladu sa tim državne institucije su obećale novac za izradnju objekta. Međutim, sufinansiranje države je izostalo i zbog nedovoljnih finansijskih sredstava objekat nije mogao biti završen u planiranom roku. Radovi na izgradnji sportske hale ni u jednom trenutku nisu bili obustavljeni, već se obavljaju u skladu sa prilivom novca – kaže za "eKapiju" Milivoje Simić, iz Direkcije za izgradnju opštine Inđija.

U tom sportskom objektu u toku su izolaterski radovi, radovi na glavnom krovnom nosaču i lanterni, kao i deo radova oko montiranja fasadnih panela i ulaznih zona.

- U skladu sa obezbeđenjem finansijskih sredstava od republičkih i pokrajinskih organa objekat bi trebao da bude završen u drugoj polovini naredne godine. U izgradnju nove sportske hale ukupno će biti uloženo oko 10 mil EUR. Do sada je novac obezbeđen od Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i opštine Inđija – napominje naš sagovornik.

Sportska hala, površine 7.500 m2, smeštena je sportsko-rekreativnoj zoni u Inđiji. Ceo kompleks sa prilaznim saobraćajnicama, parkinzima, trgom i zelenim površinama prostire se na površini oko 2 ha.

Kako kaže Simić, novi objekat će koristiti prvenstveno sporska društva na teritoriji opštine Inđija za odžavanje utakmica, ali takođe će biti dostupan i rekreativcima, đacima osnovnih i srednjih škola za razna takmičenja kao i svim stanovnicima opštine Inđija.

- Ideja je da postojeća sportska hala bude u potpunosti namenjena za sport osnovnih i srednjih škola i za rekreativce, a da nova hala bude namenjena za takmičenja i sportska društva.

U ovom objektu, koji prima 3.000 gledalaca, osim sportskih dešavanja moći će da se organizuju i kulturno-zabavne manifestacije.

- Projektom je predviđeno da u sportskoj hali bude montiran montažno-demontažni pod, tako da će se objekat koristiti za raznovrsne manifestacije.

Autor i glavni projektant ovog objekta je arhitekta Miodrag Mirković, profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Radovi na izgradnji prve faze objekta, koji obuhvataju građevinsko-zanatski deo, povereni su preduzeću "Monterra" iz Beograda i počeli su 2008. godine. Za radove druge faze, izgradnju i montažu elektro i mašinskih instalacija, od 2011. zaduženo je preduzeće "SMB gradnja" iz Subotice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.