NavMenu

Međunarodna zdravstvena kompanija "Synevo" preuzela beogradski "Beo Lab" - Do 2016. biće uloženo 5 mil EUR i otvoreno 300 novih radnih mesta

Izvor: eKapija Petak, 21.09.2012. 15:50
Komentari
Podeli

Filip Balero i Marko Pazman na konferenciji za medije u hotelu "Square Nine"Filip Balero i Marko Pazman na konferenciji za medije u hotelu "Square Nine"

Jedan od lidera u pružanju medicinskih usluga u Evropi, kompanija "Synevo" preuzela je beogradske laboratorije "Beo Lab", a pomenutom akvizijom Srbija je postala deseta zemlja u kojoj ova međunarodna zdravstvena kompanija posluje.

U narednih pet godina "Synevo" će u Srbiju uložiti 5 mil EUR a broj zaposlenih u "Beo Lab"-u biće petostruko uvećan.

- Postoji biznis plan koji predviđa ulaganja od oko 5 mil EUR i otvaranje dodatnih 300 radnih mesta u narednih 5 godina - kaže za "eKapiju" Marko Pazman, direktor "Beo Lab".

U ovoj kompaniji trenutno je zaposleno 60 ljudi. Zasad, posao se odvija u 4 laboratorije, a ulaskom "Synovo"-a na srpsko tržište biće otvoreno više od dvadeset novih.

- "Beo Lab" osim Beograda za sada posluje u Nišu, a u fazi otvaranja je i laboratorija u Kragujevcu. Mi smo prva laboratorija u Srbiji akreditovana po evropskom standardu ISO IEC 15189 i standardu ISO 9001. Spajanjem sa kompanijom "Synovo" predviđeno je otvaranje 22 nove laboratorije za mikrobiološke, biohemijske, hematološke i druge analize širom Srbije. Dodatni punktovi planirani su u Beogradu, a treba pokriti i Novi Sad sa bar dve laboratorije – kaže sagovornik "eKapije".

Biti prvi

Filip Balero i Marko Pazman na konferenciji za medije u hotelu "Square Nine"Filip Balero i Marko Pazman na konferenciji za medije u hotelu "Square Nine"

Kompanija "Synovo" ima 295 laboratorija u 9 zemalja. Za ulazak na srpsko tržište odlučili su se, kako kaže Filip Balero, izvršni direktor kompanije, jer je tržište laboratorija fragmentisano, nijedna međunarodna laboratorija još uvek ne posluje u Srbiji, a od postojećih 180 laboratorija koliko ih ima, ne postoji nijedna koja se izvdaja od ostalih i nosi epitet najveće.

- Gotovo tri meseca trajali su razgovori sa laboratorijama u Srbiji, koji su završeni potpisivanjem ugovora sa "Beo Lab"-om, sa kojim ćemo zajedno investirati na ovom tržištu. Ustanovili smo da ova laboratorija postiže najbolje rezultate. Takođe, postoji usklađenost interesa pa zajedno možemo da stvorimo odličnu platformu da postanemo vodeća laboratorija u Srbiji - rekao je Balero.

Kompanija "Synovo" u svojim laboratorijama godišnje obavi više od 40 miliona testova, a prema Balerovim rečima, isti standardi, oprema i metode važe u svim laboratorijama, kako u istočnoj tako i u zapadnoj Evropi.

Zajednički cilj "Beo Lab"-a i "Synevo central lab"-a u Srbiji, biće da obezbede korisnicima visokokvalitetne laboratorijske analize u kratkom vremenskom periodu po prihvatljivoj ceni.

- "Beo Lab" ima široku paletu od oko 500 analiza koje u ovom trenutku radi. To su osim osnovnih testova i napredna tehnologija u svim oblastima dijagnostike. Ono što vidimo kao korist od spajanja sa "Synevom" je što ćemo moći da korstimo sve njihove potencijale i ponudimo tržištu najnaprednije testove koji trenutno nisu dostupni u našoj zemlji. Tu je i veliki spektar istraživanja i analiza, stvari koje su neisplative da se rade, pa čak ni državni sektor kod nas to nema niti će imati - kaže Pazman.

Na pitanje da li postoji mogućnost da "Beo Lab" i "Synevo" preuzmu još neku od medicinskih laboratorija u Srbiji, sagovornik "eKapije" kaže:

Filip Balero i Marko Pazman na konferenciji za medije u hotelu "Square Nine"Filip Balero i Marko Pazman na konferenciji za medije u hotelu "Square Nine"

- Ne treba reći da se to ne može desiti. Ukoliko to bude u interesu kompanija, zašto da ne, može da dođe i do takvih poteza. Zasad mislimo da radimo ekspanziju po principu otvaranja laboratorija, a ukoliko se ukaže prilika da na brz način dođemo do novog broja korisnika, mogu i nove akvizicije da se dese.

"Synevo"

Prema evropskim istraživanjima kompanija "Synevo" je "izbor broj jedan" u Nemačkoj, Rumuniji, Moldaviji, Belorusiji i Poljskoj, dok se nedavno proširila na tržišta u Turskoj, Bugarskoj i Gruziji. Promet u 9 zemalja u kojima posluje iznosi 160 mil EUR od čega se 50% ostvaruju u Nemačkoj.

Kompanija je i član "Medicover grupe" koja je vodeća privatna zdravstvena organizacija u centralnoj i istočnoj Evropi. "Medicover Synevo grupa" zapošljava oko 10.000 ljudi i deo je humanitarnog fonda koji sredstva od profita koristi za pomoć najugroženijima širom sveta, posebno deci.

Ivana Bezarević

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.