NavMenu

Komisija za hartije od vrednosti u narednih 7 dana dobija obaveštenje da li je aktivirana knjiga akcionara "C marketa"

Izvor: Pregled Četvrtak, 07.04.2005. 09:15
Komentari
Podeli

Komisija za hartije od vrednosti verovatno će u narednih sedam dana dobiti od Centralnog  registra obaveštenje da li je aktivirao knjigu akcionara ``C marketa`` o čemu će obavetiti slovenački ``Mercator``, londonski investicioni fond ``Ašmor`` i ``Primer C`` koji su ponudili da otkupe oko 33 % akcija ove trgovinske firme. Ove tri firme treba da odgovore Komisiji da li ostaju pri svojim ponudama, da li ih menjaju a to znači da mogu  da ponude samo višu, nikako nižu cenu,  ili pak  odustaju od preuzimanja akcija. Kao što je poznato ``Mercator`` je ponudio 18.000, ``Primer C`` 19.200 a ``Ašmor`` – 18.500 din za akciju. Nezvanično se saznaje da "Mercator" ima već šest meseci  otvorenu garanciju koju uredno plaća, što znači da je reč o  većoj sumi novca, budući da samo  ``C market`` vredi između 70 i 80 mil EUR, a da je ``Merkator`` dao ponudu od oko 20 mil EUR i na tu sumu plaća garanciju od 3 %.

 

``Ašmor`` i  ``Primer C`` izgleda tu garanciju  ne plaćaju, pa je Komisija dužna da im, ukoliko ostaju  pri svojoj ponudi za preuzimanje, da rok od sedam dana da je ponovo otvore. (Pregled)

Tagovi:
Ašmor
Primer C
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.