NavMenu

Apatin - Kako je na močvarnom terenu nastao sportski centar "Rade Svilar"?

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 07.04.2005. 09:07
Komentari
Podeli

Sportski centar FK Mladost „Rade Svilar“ kraj Dunava je prelepi kutak Apatina.  Prva faza izgradnje dva terena bila je sredinom 90-tih, a prethodno je na ovom mestu bila močvara. Njihova uveravanja da tu može nići predivan centar s kompleksom travnatih terena kakvi su danas, u početku je nailazio na nevericu. Ipak, kada su dobili zeleno svetlo za realizaciju projekta, iz Dunava su prvo nasuli 10.000 tona peska. Sledeći potez bio je humus, koji su mahom dovukli iz Prigrevice. Snalazili su se kako su znali i umeli, ali kada je završena drenaža, već su dobijeni jasni obrisi sportskog centra.

U međuvremenu projektant Radaković i izvođač radova „Sombor putevi“ suočila se s problemom zadržavanja vode, koji se javio s početkom obilnih padavina. Doskočili su i kiši, jer su postavili upijajući drenažni slivnik, pa sada voda otiče i ne zadaje nevolje. Na kraju, travu je doneta iz Vršca i tako FK Mladost danas ima centar za ponos.

 

Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Beogradske elektrane traže izvođače za gradnju "zelenog" postrojenja za grejanje i hlađenje budućeg EXPO kompleksa u Surčinu po principu "ključ u ruke"

JKP Beogradske elektrane raspisale su tender za izgradnju trigenerativnog postrojenja za snabdevanje toplotnom, rashladnom i električnom energijom objekata u okviru PPPPN Nacionalni fudbalski stadion. Procenjena vrednost radova nije navedena. Novo postrojenje grejaće objekate u kompleksu EKSPO 2027 i to: sajamski prostor Ekspo 2027 (17 MW), Nacionalni stadion (10 MW), tržni centar od 100.000 m2 (7 MW), prateće smeštajne objekte na 165.000

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.