NavMenu

Vlada formirala Nacionalni savet za privredni oporavak

Izvor: eKapija Ponedeljak, 03.09.2012. 15:42
Komentari
Podeli

(Foto: Lunja/shutterstock.com)

Vlada Srbije obrazovala je juče Nacionalni savet za privredni oporavak, kojim će predsedavati premijer Ivica Dačić, saopšteno je iz Vlade.

Savet će analizirati stanje u privredi Srbije i pripremiti predlog mera za privredni oporavak zemlje i podsticanje privrednog razvoja.

Savet ima tri potpredsednika i 21 člana među kojima su istaknuti privrednici, bankari i ekonomisti.

Za potpredsednike saveta izabrani su Mlađan Dinkić, ministar finansija, Draginja Đurić, predsednica IO banke Intesa i Branislav Grujić, predsednik kluba "Privrednik".

Za članove saveta Vlada je imenovala najuticajnije ekonomiste, bankare i privrednike među kojima su profesori Dragan Đuričin, Đorđe Đukić, Stipe Lovreta, kao i predsednici privrednih komora Srbije i Beograda, Miloš Bugarin i Milan Janković. U savetu će biti i Jelena Krstović iz "Delta holdinga", Stanka Pejović ispred "Mercatora", Nikola Pavličić iz "Sintelona", kao i Toplica Spasojević iz ITM-a.

Osim njih, na preporodu Srbije radiće i Dragoljub Vukadinović iz "Metalca", Goran Perčević iz "Inter komerca", kao i Milanka Jezdimirović iz "Dunav osiguranja". U Dačićevom timu su i Ivica Smolić iz Komercijalne banke, Željko Žunić iz "Beohemije", kao i Bojan Dimitrijević, Tomica Milenković i Dragan Tomić iz "Simpa".

Osim njih članovi saveta biće i bankari Slavko Carić (Erste banka), Vladimir Čupić (Hypo banka), Srđan Cekić (Banka Poštanska štedionica) i Vladan Đorđević (AIK banka).

Vlada je na jučerašnjoj sednici obrazovala i Nacionalni agrarni savet, kojim predsedava Zaharije Trnavčević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.