NavMenu

"Bambi" započeo prenos planiranih 40% akcija na "Imlek"

Izvor: eKapija/Tanjug Sreda, 25.07.2012. 15:32
Komentari
Podeli

"Danube Foods Group" (DFG) planira da oko 40% akcija "Bambija" prenese pod kontrolu "Imleka" u cilju konsolidacije kompletnog biznisa, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor DFG-a Slobodan Petrović.

- Shodno našim ranijim planovima i izjavama u kojima smo informisali javnost o konsolidaciji našeg kompletnog biznisa pod kapom "Imleka" , juče smo obavili prvu transakciju prenosa dela "Bambijevih" akcija na "Imlek" - kazao je on.

Promet akcija i obveznica na Beogradskoj berzi juče je dostigao 798.456.599 dinara ili 6.791.803 EUR, a najzaslužnije za to je blok trgovanje akcijama "Bambi Banata", u vrednosti 738.225.500 dinara.

Petrović je najavio da će jučerašnje transakcije biti nastavljene i u narednom periodu.

- Zatim, u sledećim koracima to isto planiramo da uradimo i sa Subotičkom mlekarom - kazao je Petrović.

Prema podacima Centralnog registra, 59,59% akcija "Bambija" je u vlasništvu "Danube Foods Group", u okviru koje posluju "Imlek", "Bambi" i Subotička mlekara.

Zatim slede banka Intesa sa 10 % akcija "Bambija", kompanija "Claycroft limited" sa 6,49%, "Bambi Banat" sa 5%....

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.