NavMenu

"Svemirski brod" na Topčiderskom brdu – novi stadion FK "Partizan", osim terena i ogromnih tribina, činiće i hotel sa 5 zvezdica, tržni centar, multipleks bioskop ...

Izvor: Novosti Četvrtak, 14.09.2006. 07:38
Komentari
Podeli


Dragulj Beograda nići će u Humskoj 1!

Naime, nije više tajna da će tokom 2007. godine početi radovi na izgradnji novog stadiona FK "Partizan", ali izgled celog projekta do nedavno je bio pod velom misterije.

Međutim, fotografije novog crno-belog hrama su isplivale u javnost i to preko internet sajta švajcarskog arhitektonskog giganta "Mob-lab" i od njegovog izgleda - zastaje dah! Najkraće rečeno, budući stadion izgleda tako kao da će se svemirski brod spustiti na Topčidersko brdo.

Pomenuta firma iz Berna, koju su unajmili čelnici beogradsklog kluba, pripremila je "svemirski" izgled novog hrama "Partizana", koji će, kako je planirano, početi da se gradi 1. avgusta 2007. na temeljima sadašnjeg zdanja, koje će dotad biti srušeno. Vrednost celog projekta je oko 300 mil EUR, a izgradnja će trajati dve godine.

Novi stadion će "nići" na 12,5 ha prostora, sa kapacitetom od 36.000 gledalaca i u sklopu njega biće sagrađen i hotel od pet zvezdica, ogroman tržni centar ispod površine zemlje, parking na dva nivoa, multipleks bioskop, devet teniskih terena i oko 400 apartmana.

Dok planirani radovi u Humskoj 1 budu trajali, fudbaleri "Partizana" će trenirati i igrati utakmice domaćeg prvenstva na stadionu pored Vojne gimnazije u Beogradu, a kada je reč o međunarodnim susretima još je neizvesno da li će "crno-beli" biti domaćini na stadionu OFK Beograda ili u Smederevu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.