NavMenu

U novi pogon bečejskog "Sojaproteina" uloženo više od 25 mil EUR

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 23.07.2012. 09:59
Komentari
Podeli

"Sojaprotein""Sojaprotein"

"Victoria grupa" privodi kraju izgradnju pogona za proizvodnju tradicionalnog sojinog proteinskog koncentrata za ishranu životinja, u Bečeju, u koji je uložila više od 25 mil EUR, izjavio je generalni direktor te kompanije Zoran Mitrović.

Kapacitet novog pogona je 70.000 tona, a nalazi se u krugu "Sojaproteina", najmodernije fabrike za preradu soje u regionu, koja ima godišnji kapacitet od 250.000 tona.

Generalni direktor Mitrović je istakao da je u pitanju samo deo ulaganja kojima "Victoria grupa" duguje svoju lidersku poziciju u agrobiznisu u Srbiji, i najavio da će ta kompanija do kraja 2013. imati više od 100 mil EUR direktnih investicija.

- Završetkom 2014. godine, u celosti ćemo aktivirati još dve velike investicije koje su u toku - pogon za proizvodnju funkcionalnih sojinih proteinskih koncentrata u "Sojaproteinu" u Bečeju i fabriku skroba i kukuruznog šećera u Zrenjaninu - kazao je Mitrović za magazin "Agrar".

Mitrović je podsetio da je "Victoria grupa" početkom ove godine uložila dodatnih 17 mil EUR u izgradnju kotlova na biomasu, čime je smanjila godišnju emisiju štetnih gasova i korišćenje fosilnih goriva.

- Naredne dve godine investiraćemo u pravcu obezbeđivanja potpune energetske nezavisnosti kako bismo sami generisali energiju za svoju proizvodnju, upravo iz biomase - naglasio je Mitrović.

Mitrović je napomenuo da je "Victoria grupa" kompanija sa najvećim otkupom ratarskih proizvoda u Srbiji, i da posluje prema svetskim standardima sa više od 40 zemalja sa svih kontinenata. Ova firma se, takođe, nalazi i među pet najvećih agrokompanija u regionu.

- Za nas nema neosvojivih tržišta. Poslednji pokazatelji jasno govore da je "Victoria grupa" imala prihod od preko pola milijarde evra, poslovnu dobit od 54 mil EUR i profit od 24 mil EUR - naglasio je Mitrović.

Mitrović je ukazao da su prihodi te kompanije i dalje usmereni ka investicijama u što efikasnije i kvalitetnije proizvodne procese, kako bi u budućnosti zadržala lidersku poziciju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.