NavMenu

Za sanaciju smederevske deponije "Godominsko polje" 240 miliona dinara - Radove izvodi konzorcijum "Porr - Millennium Team"

Izvor: eKapija Petak, 20.07.2012. 09:06
Komentari
Podeli

Sa potpisivanja ugovoraSa potpisivanja ugovora

Grad Smederevo i konzorcijum "Porr – Millennium Team" potpisali su u sredu (18. jula 2012. godine) Ugovor o izvođenju radova na sanaciji, zatvaranju i rekultivaciji deponije komunalnog otpada "Godominsko polje" Smederevo, u vrednosti od 240 miliona dinara.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović i zastupnik konzorcijuma "Porr – Millennium Team" Boban Veličković.

- Sanacija, zatvaranje i rekultivacija sadašnje deponije u "Godominskom polju" jedan je od vitalnih prioriteta lokalne samouprave, zbog rešavanja višegodišnjeg problama grada, ali i zbog zaštite životne sredine, naročito starog korita Jezave. Smederevo je na korak do ulaska u strateško partnerstvo, a kada uspostavimo dobar sistem sa rekultivacijom i izgradnjom nove deponije, Smederevo će sistemski rešiti problem iznošenja i deponovanja smeća - naglasila je gradonačelnica.

Ona je dodala da će na taj način biti rešen i problem malih deponija koje se javljaju, a u sistem iznošenja smeća biće uključene i sve seoske mesne zajednice.

Član Gradskog veća, uključen u ovaj projekat od samog početka, dr Ivan Stevanović najavio je do kraja godine rekultivaciju još jednog smetlišta - Dugog polja u Radincu i dodao da je Ministarstvo obezbedilo 24 miliona dinara za izradu glavnog projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.