NavMenu

DANUBE FOODS GROUP: Nijedan radnik u "Novosadskoj mlekari" nije dobio otkaz

Izvor: eKapija Utorak, 17.07.2012. 13:25
Komentari
Podeli

Nijedan radnik u "Novosadskoj mlekari" nije dobio otkaz, izjavila je danas direktorka za korporativne poslove u "Danube foods group" Svetlana Glumac.

- Od 76 radnika koji su radili u zatvorenom pogonu te mlekare, 45 se za sada izjasnilo da bi nastavilo da radi ili u proizvodnom pogonu u Beogradu u Padinskoj Skeli ili u "Mlekari Subotica", osam je uzelo otpremninu, a 23 će se izjasniti do četvrtka - dodala je ona.

- Zaposlenima koji se ne izjasne za nastavak rada na jedan od navedenih načina, status ce biti rešen u skladu sa zakonom, uz isplatu otpremnine koja znatno prevazilazi otpremine propisane zakonom i granskim kolektivnim ugovorom - istakla je Glumac u izjavi dostavljenoj "eKapiji".

Ona je ukazala da se očekuje da se ostali radnici izjasne u sledeća dva dana, kada će se znati definitivnu situaciju.

- Ovom opcijom o izjašnjavanju smo dokazali da je "Danube foods grupa" jedna od retkih kompanija koja u situaciji neracionalne proizvodnje, zbog koje je i došlo do zatvaranja pogona, mi nudimo radnicima izbor - rekla je Glumac.

Prirodno je da se vrši koncentracija proizvodnje na što manjem broju proizvodnih pogona da bi bili efikasniji, a pri tome se ne otpuštaju radnici, saopšteno je.

- Želim još da napomenem da je "Salford" od dolaska na srpsko tržište u samo jednu od svojih kompanija, konkretnije u "Imlek" uložio više od 120 mil EUR, kako bi obezbedio što boljr uslova za rad svojim zaposlenima i kvalitetnih krajnjih proizvoda za svoje potrošače. Zbog svega ovoga nije nam jasno otkud i zašto je došlo do tolikog dizanja prašine kada mi obezbeđujemo svim radnicima nastavak rada - istakla je Glumac.

Predsednik sindikata "Imleka" Saša Nikolić optužio je juče na konferenciji za novinare "Salford" za zatvaranje novosadske i drugih mlekara u Srbiji, a time i za sistematsko uništavanje mlekarske industrije u zemlji, dok je direktor "Salforda" u Srbiji Slobodan Petrović odbacio ove optužbe kao neosnovane.

Povodom negodovanja sindikata, iz Vlade Vojvodine juče su obećali da će "se pobrinuti za radnike koji su ostali bez posla".

- Vlada Vojvodine nema prava da se meša u poslovnu politiku Investicionog fonda "Salford". Sada nam je najpreče da sve bude što bezbolnije za 70 zaposlenih za koje smo dobili obećanje da će im o trošku kompanije biti plaćen prevoz ako se odluče da rade u mlekarama u Subotici i Padinskoj Skeli u Beogradu - izjavio je juče pokrajinski sekretar za privredu i zapošljavanje Miroslav Vasin.

- Tražiću i odgovor na pitanje da li je u okviru poslovne politike zaista došlo do premeštanje značajnih sredstava za rad iz Novog Sada u neke druge mlekare - obećao je Vasin.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.