NavMenu

Kredit EBRD od 10 mil EUR za Erste banku u Srbiji

Izvor: Telegraf Utorak, 17.07.2012. 12:05
Komentari
Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Erste banka u Srbiji zajednički rade na povećanju priliva kredita u realni sektor u Srbiji putem kreditne linije od 10 mil EUR koja će se dalje plasirati mikro, malim i srednjim preduzećima u Srbiji, saopštila je danas Erste banka.

MMSP predstavljaju glavni izvor zaposlenosti u privatnom sektoru u Srbiji i daju veliki doprinos ekonomiji zemlje, ali u aktuelnom ekonomskom okruženju kompanije se suočavaju sa ograničenim pristupom finansiranju razvoja i rasta, navedeno je u saopštenju.

Kredit EBRD-a, odobren u okviru kreditne linije za zapadni Balkan i Hrvatsku, poslužiće Erste banci da dodatno izađe u susret potražnji privatnih preduzeća za kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim kreditima.

Najmanje 60% kreditne linije EBRD-a Erste banka će upotrebiti za podršku privredi van Beograda. Pored finansiranja MSP, Erste banka namerava da deo sredstava po ovoj kreditnoj liniji plasira i najmanjim pravnim licima - mikro preduzećima i preduzetnicima.

- EBRD sa zadovoljstvom nastavlja uspešnu saradnju sa Erste bankom u Srbiji u aktuelnom okruženju prepunom izazova. Putem ove nove kreditne linije podržavamo razvoj segmenta MMSP, jednog od glavnih pokretača ekonomskog oporavka, posebno u oblastima van glavnog grada - rekao je direktor EBRD-a za finansijske institucije zapadnog Balkana, Hrvatske, Belorusije i Moldavije Henri Rasel.

- Ova kreditna linija će nam obezbediti dodatna sredstva za finansiranje većeg broja kompanija širom Srbije po konkurentnim uslovima, što je veoma važno s obzirom na aktuelne potrebe sektora MMSP - rekao je predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić.

Dodao je da ova nova sredstva predstavljaju i važan korak u saradnji Erste banke u Srbiji sa EBRD-om, koja je započela prošle godine.

Od početka svog poslovanja u Srbiji, EBRD je investirala preko tri milijarde evra za različite sektore ekonomije Srbije, u ukupnoj vrednosti od oko šest milijardi evra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.