NavMenu

Usvojen plan reorganizacije kompanije "Jeep Commerce" čiji je dug navršio 50 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.07.2012. 15:32
Komentari
Podeli

Poverioci firme "Jeep Commerce", na ročištu pred Privrednim sudom u Beogradu, izglasali su plan reorganizacije koji je podneo ovaj stečajni dužnik, i očekuje se da jedna od vodećih srpskih fabrika za izradu šavnih cevi i čeličnih i aluminijumskih profila uskoro ponovo pokrene proizvodne linije.

- Ovo je najveća kompanijska reorganizacija u Srbiji, prema parametrima kao što su ukupan dug od oko 50 mil EUR i broj poverilaca, kojih ima više 2.000 - kažu u konsultanskoj kući "WM Equity Partners" iz Beograda, koja je sastavila ovaj plan i koja će ujedno vršiti i nadzor nad njegovom implementacijom.

Podrška planu reorganizacije stigla je sa svih frontova: od banaka, Poreske uprave i dobavljača, što predstavlja po mnogo čemu jedinstven slučaj u dosadašnjoj stečajnoj praksi.

Plan reorganizacije su podržali sledeći poverioci: Societe Generale banka, Prvi faktor faktoring, Banca Intesa, Hypo-Alpe-Adria Bank, Komercijalna banka, Credit Agricole banka, OTP banka, Unicredit banka, Poreska uprava – Centar za velike poreske obveznike, i brojni partneri i dobavljači "Jeep Commerce"-a iz zemlje i inostranstva među kojima su: "Arcelormittal Distribution Serbia", "Interkomerc", "MacSteel International" iz Velike Britanije, MANNI SIPRE SPA iz Italije, i mnogi drugi.

Od ukupno 2 hiljade poverilaca obuhvaćenih planom reorganizacije, samo je 5 poverilaca glasalo protiv, među kojima su i Volksbank i Findomestic banka.

Plan reorganizacije utvrđuje ukupno 7 klasa poverilaca. Ključna mera za stopostotno namirenje svih poverilaca je reprogram duga na period od 96 meseci (8 godina) sa kamatnom stopom u visini od 1,00% do 1,20% godišnje, pri čemu je prvih 6 meseci grejs period u okviru koga se isplaćuje samo kamata. Za klase poverilaca u koje je razvrstano potraživanje Poreske uprave predviđen je kraći rok reprograma od 60 meseci (5 godina) u skladu sa odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.