NavMenu

Izgradnju autoputa od Niša do makedonske granice finansijski će podržati i grčki investitori

Izvor: Novosti Subota, 08.07.2006. 22:08
Komentari
Podeli

Sićevačka klisuraSićevačka klisura

Grčka vlada zainteresovana je da bude sufinansijer autoputa duž "Koridora 10" na relaciji od Niša do makedonske granice.

Upravo to je obelodanio ministar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilić, napomenuvši da je Vlada Srbije na poslednjoj sednici usvojila izmene i dopune prostornog plana za taj izuzetno važan pravac. Ilić je najavio i da će Vlada od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) zatražiti kredit od 140 mil EUR, koji će biti namenjen za nabavku vagona i izgradnju infrastrukture preduzeća "Železnice Srbije".

Sićevačka klisuraSićevačka klisura

- Od ove sume 60 mil EUR biće namenjeno za nabavku voznih sredstava. Biće to šansa da najzad uposlimo radnike metalskog kompleksa. Verujem da će se u taj projekat uključiti "Goša" Smederevska Palanka, "Bratstvo" Subotica i "Vagoni" iz Kraljeva – naglasio je ministar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.