NavMenu

Izabrana Vlada Vojvodine, predsednik Bojan Pajtić - Članovi iz DS, Saveza vojvođanskih Mađara i LSV

Izvor: Tanjug Sreda, 11.07.2012. 19:01
Komentari
Podeli

Bojan PajtićBojan Pajtić

Skupština Vojvodine izabrala je u sredu (10. jul 2012. godine) pokrajinsku vladu sa 11 resora, koju će u trećem mandatu voditi potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić.

Za izbor Pajtićevog kabineta glasalo je 79 poslanika, protiv je bio 21 a uzdržanih sedam, dok za izbor nove izvršne vlasti nije glasao jedan poslanik.

Članovi nove vlade, koju čine predstavnici Demokratske stranke, Saveza vojvođanskih Mađara i Lige socijademokrata Vojvodine, potom su položili zakletvu.

Pajtić je u ekspozeu rekao da je pred novom vladom mnogo posla i da taj posao neće biti ni lak ni jednostavan i da se zato sa njim mora početi što pre.

On je naveo da je njegova vlada manja od prethodne, ali i efikasnija i u prilog tome naglasio da je čine stručnjaci dokazani u oblastima u kojima su radili. Pajtić je naglasio i da će u interesu građana pokrajinska vlada sarađivati sa republičkom bez obzira na to što ih čine različite stranačke koalicije.

Kao glavni cilj, Pajtić je naveo očuvanje radnih mesta, ali i otvaranje novih i dovođenje stranih investicija, ostvarivanje ljudskih i manjinskih prava po najvišim evropskim standardima, ulaganje u poboljšanje kvaliteta lečenja i obrazovanja.

Pokrajinska vlada ima četiri potpredsednika - Dragoslava Petrovića (DS) koji će biti i na čelu Sekretarijata za nauku, tehnološki razvoj i visoko obrazovanje, Gorana Ješića (DS) koji će voditi i Sekretarijat za poljoprivreddu, vodoprivredu i šumarstvo, Andora Belina (SVM) koji će biti sekretar za obrazovanje, nacionalne zajednice i propise i Slavišu Grujića (LSV) koji će biti i sekretar za kulturu i informisanje.

Na čelu Sekretarijata za zdravstvo, demografiju i socijalnu politiku biće Vesna Kopitović (DS), Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine Nataša Bajić-Pavićević (DS), dok će Zoran Radoman (DS) voditi Sekretarijat za finansije.

Marinika Čobanu (LSV) će biti na čelu Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijat za urbanizam i ekologiju biće pod rukovodstvom Slobodana Puzovića (DS), a Sekretarijat za regionalnu politiku i lokalnu samoupravu vodiće Branislav Bugarski (DS).

Na čelu Sekretarijata za privredu, rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova biće Miroslav Vasin (DS).

Inače, današnja sednica pokrajinske Skupštine počela je minutom ćutanja za sve žrtve u Srebrenici. Inicijativu da se povodom 11. jula, godišnjice masakra u Srebrenici, minutom ćutanja oda pošta nastradalima, podneo je poslanički klub LSV, a prihvatio ga predsednik skupštine Ištvan Pastor.

Poslanici SNS-a i DSS-a tražili su odlaganje zasedanja zbog odluke Ustavnog suda Srbije da ospori veliki broj odredbi Zakona o utvrđivanju nadležnosti Autonomne pokrajine Vojvodine.

Šef poslaničke grupe SNS-a Igor Mirović zatražio je na početku sednice da se oforme radna tela sastavljena od predstavnika svih stranaka koja bi radila na novom predlogu Zakona i Statuta Vojvodine jer je aktuelna vlada, prema njegovom mišljenju, neustavna. Taj predlog je, međutim, odbačen većinom glasova, pa je sednica počela.

Odluka Ustavnog suda Srbije o ukudanju dela nadležnosti Vojvodine bila je glavna tema izvan skupštinske sale koju su komenatrisali ne samo poslanici, već i mandatar za sastav nove pokrajinske vlade.

Pajtić je rekao da Vojvodina neće dozvoliti da dođe do pauze u korišćenju sredstava iz fondova EU koje je do sada koristila. On je dodao će Kancelarija Vojvodine u Briselu nastaviti da funkcioniše i da je prethodna pokrajinska vlada, pretpostavljajući da će se tako nešto desiti, tu kancelariju registrovala kao Odeljenje Sekretarijata za finansije Vlade Vojvodine.

Šta nam je obećala nova Vlada Vojvodine?


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.