NavMenu

"Delhaize" ulaže 40 mil EUR u rekonstrukciju i otvaranje objekata u Srbiji

Izvor: Politika Četvrtak, 03.05.2012. 12:39
Komentari
Podeli

Belgijski "Delhaize" namerava da u tržište Srbije uloži više od 40 mil EUR u ovoj godini, najavljuje prvi čovek ove kompanije za Srbiju David Vander Skuren.

- Samo u ovoj godini planiramo da uložimo više od 40 mil EUR u tržište Srbije, a većina ovog iznosa biće uložena u otvaranje novih i rekonstruciju postojećih objekata. Za ovu godinu planirano je da se samo u Srbiji otvori 20 i renovira 40 objekata - kaže Skuren.

Pored ovih investicija, planiramo izgradnju velikog distribucionog centra u Srbiji, koji će omogućiti rast i unaprediti efikasnost poslovanja kompanije u regionu. Ovaj distribucioni centar, koji će biti jedna od najvećih investicija "Delhaize" u Srbiji, počeće da se gradi do kraja godine, dok se završetak radova prognozira za drugu polovinu 2013-te.

Skuren, koji je generalni direktor "Delhaize" za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, kaže da pored ovih investicija, planiraju i izgradnju velikog distribucionog centra u Srbiji, koji će omogućiti rast i unaprediti efikasnost poslovanja kompanije u regionu.

- Ovaj distribucioni centar, koji će biti jedna od najvećih investicija Delhaize u Srbiji, počeće da se gradi do kraja godine, dok se završetak radova prognozira za drugu polovinu 2013. - izjavio je Skuren.

Belgijski "Delhaize" kupio je prošle godine srpski trgovinski lanac "Delta Maxi" za 932,5 mil EUR.

Skuren je naglasio i da su za sada zadovoljni tempom ostvarivanja svog plana, odnosno sa otvaranjima novih prodavnica u Čačku i Pančevu. Uskoro se otvara i novi objekat u Šidu i počinju izgradnju još nekoliko, najpre u Smederevskoj Palanci i Novom Sadu.

- U ovom trenutku broj zaposlenih u našoj kompaniji u Srbiji je oko 10.600, a očekujemo da do kraja godine bude još veći - navodi Skuren.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.