NavMenu

ICE dovodi italijanske proizvođače obuće, odeće i nameštaja u Srbiju - duh Toskane u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 16.06.2006. 09:10
Komentari
Podeli

Italijanski institut za spoljnu trgovinu (ICE) i regija Toskana organizuju u Beogradu Prezentaciju Regije Toskana, koja će se održati 19. juna 2006. sa početkom u 9 sati, u Kristalnoj dvorani hotala Hyatt u Beogradu.

Prezentaciju će otvoriti italijanski Ambasador Aleksandar Merola (Alessandro Merola), a prisutnima ce se obratiti Državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom Vlatko Sekulović i direktor kancelarije ICE-a u Beogradu, Enriko Barbijeri (Enrico Barbieri).

Skupu će prisustvovati i Regionalni ministar za proizvodne aktivnosti Regije Toskana, Ambrodjo Brena (Ambrogio Brenna), na čelu delegacije od 30 preduzetnika u trodnevnoj poseti Srbiji.

Regionalni ministar Brena (Brenna) predstaviće toskanski privredni model, u kome najznačajniju ulogu ima mreža sačinjena od 12 industrijskih klastera, 240 istraživačkih i razvojnih centara okupljenih oko 3 univerzitetska centra i 53 uslužna centra za preduzeća koji obavljaju savetodavne funkcije i učestvuju u trasferu tehnologija.

Drugi deo skupa bice skoncentrisan na prezentaciju tendencija u modi i dizajnu.

Direktor Istraživačkog centra za nameštaj (CSM) iz Sijene, Djuzepe Bjanki (Giuseppe Bianchi), predstaviće tendencije u dizajnu i specifičnosti proizvodnje nameštaja u Toskani.

Ekspert Međunarodnog instituta za modu, dizajn i marketing Polimoda iz Firence, Oracio Lopresti (Orazio Lopresti), predstaviće modne tendencije u proizvodnji obuće i odeće: “U susret sezoni prolece/leto 2007”.

Na kraju prezentacije, prisutnima ce se obratiti i Alberto Melani (Alberto Melani), iz firme Club Voltaire, proizvođač ženske konfekcije, koji će izložiti svoja iskustva u svetu mode.

Više detalja o samom programu pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.