NavMenu

USCO otvara fabriku delova za građevinske mašine u trsteničkoj "Prvoj petoletki" - Potpisan Memorandum o razumevanju

Izvor: eKapija Petak, 13.04.2012. 11:56
Komentari
Podeli

Potpisivanje memorandumaPotpisivanje memoranduma

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović juče je u Trsteniku potpisala Memorandum o razumevanju između kompanije "Prva petoletka" (PPT) i italijanske kompanije USCO, kojim će ova kompanija preneti deo svoje proizvodnje u "Petoletkinu" halu "Mikroelektronika". Memorandum je u ime kompanije USCO potpisao finansijski direktor Ferrari Aldo, saopštila je PPT.

- Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, započinjemo realizaciju projekta, koji predstavlja prvu stranu investiciju u Trsteniku. Dolazak komanije USCO, Trsteniku će omogućiti otvaranje nove fabrike delova za građevinske mašine, ulaganje u vrednosti od 1,046 mil EUR i otvaranje 50 radnih mesta - izjavila je potpredsednica Vlade Verica Kalanović.

Kompanija USCO je renomirani italijanski proizvođač delova za prvu ugradnju kao i rezervnih delova za bagere i rovokopače.

USCO proizvodi za najveće svetske proizvođače građevinskih mašina kao što su "John Deere", "Hyundai", "Hitachi", "Sandvik", "Caterpillar". Svoje najvažnije proizvodne pogone USCO ima u Kini u Južnoj Koreji, a trenutno zapošljava više od 1.000 radnika širom sveta i ostvaruje promet od oko 300 mil EUR godišnje, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.