NavMenu

Most Zemun-Borča će biti završen do kraja 2014. godine - Počinje postavljanje dubinskog pilona glavnog stuba u Dunavu

Izvor: Danas Nedelja, 11.03.2012. 15:39
Komentari
Podeli

Gradski menadžer Aleksandar Bjelić obišao je gradilište mosta Zemun - Borča i tom prilikom obećao da će radovi biti završeni u roku, odnosno do kraja 2014. godine. Takođe, on je prilikom obilaska radova, zajedno sa Sjue Ke Džuom, predstavnikom kineske kompanije CBRC, istakao da je Grad zadovoljan načinom i kvalitetom radova te kineske kompanije, kao i domaćih izvođača koji su angažovani na ovom projektu.

Još jednom je podsetio da će most Zemun - Borča biti treći potpuno novi most koji je u proteklih šest godina izgrađen u Beogradu.

- Pored kineskih radnika, na celom poslu su angažovani i naši izvođači koji su već počeli pripremne radove na prilaznim saobraćajnicama sa palilulske strane. Preostao je još deo sa zemunske strane, izgradnja još oko 190 metara pristupnog mosta za izgradnju glavnog mosta, a počinje i postavljanje dubinskog pilona glavnog stuba u Dunavu, ukupne visine 78 metara. Sa zemunske strane uspešno smo rešili problem raseljavanja 64 porodice, a trenutno se bavimo problemom tužbe opštine Zemun za uknjiženje Beograda na vlasništvo parcela s te strane - rekao je Bijelić.

On je povodom tužbe rekao da Grad ne želi da politika gradi most, a da ovu situaciju slikovito možemo opisati kao kada bi jedan stanar zgrade tužio sve ostale da je on vlasnik cele zgrade.

Sjue Ke Džu, predstavnik kineske kompanije CBRC, istakao je da se gradnja mosta nije prekidala ni u najekstremnijim klimatskim uslovima i zahvalio na podršci Grada i Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Inače, od početka radova završen je kamp sa sedam objekata, upravnom zgradom, restoranom i spavaonicama, a na gradilištu je trenutno angažovano oko 150 radnika. Na delu navozne konstrukcije s borčanske strane ugrađeno je oko 150 šipova, izgrađen je pomoćni čelični most u dužini od 781 metra i širine sedam metara, koji služi za dovod materijala, opreme i izgradnju platformi. Trenutno je završena prva platforma koja se nalazi uz samu obalu i na njoj je urađeno šest od ukupno 11 šipova u vodi, a na sredini mosta, na takođe izgrađenoj platformi, u toku su pripreme za ugradnju 26 novih šipova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.