NavMenu

Grci grade još dve deonice Koridora 10 - "Terna" i "Koridori Srbije" potpisali ugovor vredan 100 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 08.03.2012. 12:50
Komentari
Podeli

Preduzeće "Koridori Srbije" potpisalo je danas sa grčkom "Ternom" ugovor vredan oko 100 mil EUR za izgradnju Koridora 10, od Grabovnice kod Leskovca do Grdelice i od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, u dužini od 31,5 km.

- Radovi bi trebalo da počnu polovinom aprila - najavio je u vladi direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić navodeći da će se radovi finansirati iz zajma Svetske banke i da je rok za ceo posao dve godine.

- Na tim deonicama će se graditi veoma složeni objekti na teškom terenu - rekao je Mišić za Tanjug.

Mišić je potpisao ugovor sa tehničkim direktorom "Terne" Tagkasom Teodorosom i tom prilikom izjavio da očekuje što skoriji početak radova. Ugovor je potpisan nakon održanog javnog tendera prošle godine i razmatranja 20 ponuda zainteresovanih ponuđaca, kao i dobijene saglasnosti banke.

Izgradnja autoputa Grabovnica-Grdelica obuhvata prvi lot, ukupne dužine 5,5 km, sa rokom od dve godine.

Izgradnja autoputa na delu Vladičin Han - Donji Neradovac se sastoji od tri lota, ukupne dužine 26 km, a rok je takođe 24 meseca za svaki deo. Prvi lot obuhvata deonicu Vladičin Han-Prevalac u dužini od 10 km, drugi - Prevalac-Suvi Dol u dužini devet kilometara i treći - Suvi Dol-Donji Neradovac u dužini od sedam kilometara.

"Terna" osim ovih deonica izvodi radove na istočnom kraku Koridora 10, na gradnji tunela Progon i Pržojno Padina, koji će biti deo obilaznice oko Dimitrovgrada.

Ugovorena vrednost radova za taj posao je 3,83 milijarde dinara. Izvođač je uveden u posao u oktobru prošle godine i ima rok od 720 dana, a trenutno se na terenu obavljaju pripremni radovi.

Sa "Ternom" i grčkim firmama "Actor" i "Subtera" u januaru je potpisan ugovor za gradnju autoputa od Proseka kod Niša do Crvene Reke, a ukupna dužina te deonice je 22,5 km i radovi obuhvataju izgradnju trase, mostova i tunela Brncarevo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.