NavMenu

Vojvođanska banka kupuje Brodogradilište u Apatinu umesto Kostića

Izvor: Beta Petak, 17.02.2012. 19:14
Komentari
Podeli

Vojvođanska banka ponudila je 230 miliona dinara za kupovinu Brodogradilišta u Apatinu, a kompanija "MK Commerce" 130 miliona dinara.

Ponuda Vojvođanske banke biće najverovatnije prihvaćena, rekao je novinarima stečajni upravnik brodogradilišta Predrag Ljubović posle otvaranja ponuda u petak, 17. februara.

Objasnio je da će konačnu odluku o prodaji brodogradilišta doneti Odbor poverilaca jer je cena Vojvođanske banke od 230 miliona manja od polovine procenjene vrednosti brodgradilišta.

Potraživanja poverilaca iznose 1,18 milijardi dinara, a najveća ima Vojvođanska banka.

Odbor poverilaca je 19. septembra dao saglasnost da stečajni upravnik Brodogradilišta proda preduzeće jedinom ponuđaču koji se odazvao pozivu za neposrednu pogodbu, "MK Commerce", s ponudom od 150 miliona dinara.

Sudija je na osnovu prigovora Vojvođanske banke odložio potpisivanje ugovora do odluke Privrednog suda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.